eur:
392.5
usd:
367.4
bux:
66214.52
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Változások a hokiválogatott keretében

Három változás történt a magyar jégkorong-válogatott keretében a szerdán kezdődő budapesti Négy Nemzet Torna előtt.

A magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány elmondta, hogy Sebők Balázs, a finn KalPa légiósa, valamint Erdély Csanád, a Fehérvár AV19 csatára kikerült az egy héttel ezelőtt kihirdetett csapatból, Nagy Gergő, a Ferencváros csapatkapitánya viszont pályára léphet a Tüskecsarnokban a kazah, a dél-koreai és az olasz válogatott ellen.

A tavaszi világbajnokságon szereplő keret tagjai közül - Erdély és Sebők mellett - Benk András, Garát Zsombor, Gőz Balázs és Vay Ádám hiányzik a mostani keretből.

"A legfontosabb, hogy jó lenne mérkőzéseket nyerni, jó játékot nyújtani, illetve olyan embereket találni, akikre hosszabb távon is számíthatunk" - fogalmazott a magyar együttes finn edzője.

Tolvanen hozzátette, a mostani időszakot arra használja, hogy mindenkit megismerjen, akinek köze van a magyar jégkoronghoz, és rengeteg információt begyűjtsön. Ilyen szempontból az áprilisi, budapesti divízió I/A világbajnokság is rendkívül hasznos volt számára.

Mint kifejtette, a vb-n a tapasztalt játékosok köré építette a csapatot, hosszú távon azonban próbálja felmérni a fiatal magyar játékosokat, és nagyon reméli, hogy talál olyanokat, akiket beépíthet a válogatottba. Azonban nem várható el, hogy minden évben feltűnik egy-egy új hokis, aki kulcsjátékossá válik.

Bartalis István csapatkapitány felidézte, hogy nyolc héttel ezelőtt fejbe lőtték koronggal. Már jól érzi magát, ennek ellenére speciális, burokszerű fejvédővel játszik majd a hazai tornán is.

Sipos Levente főtitkár elmondta, hogy az áprilisi, hazai rendezésű divízió I/A világbajnokságra készülő magyar női válogatott számára is nemzetközi tornát rendeznek ezen a héten: a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban a dán, a norvég, a kínai, a francia és a szlovák nemzeti csapatot látják vendégül.

A férfi U20-as válogatott ugyancsak Budapesten, a Pesterzsébeti Jégcsarnokban játszik a következő napokban Olaszország, Szlovénia és Franciaország ellen.

A Négy Nemzet Torna menetrendje:

szerda:

Magyarország-Kazahsztán 16.00

Olaszország-Koreai Köztársaság 19.30

csütörtök:

Koreai Köztársaság-Kazahsztán 19.30

péntek:

Kazahsztán-Olaszország 16.00

Magyarország-Koreai Köztársaság 19.30

szombat:

Magyarország-Olaszország 16.00

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×