eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma
Elek Ákos a Svájc - Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésen a bázeli St. Jakob Park Stadionban 2017. október 7-én.
Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Elek Ákos nem kertel: jó fizetésért hazajönne Kazahsztánból

30 évesen elsősorban családapának és férjnek tekinti magát a 48-szoros válogatott labdarúgó, akinek aktív szerződése van Kazahsztánban, de úgy tűnik, kegyvesztetté vált.

Legutóbb szeptemberben játszott bajnokit Elek Ákos, a kazah Kajrat Almati 30 éves, 48-szoros válogatott labdarúgója, a legutóbbi két mérkőzésen meccskeretbe sem került, a kazah sajtó szerint azért, mert az év végén biztosan távozik.

"Miért távoznék?" - kérdezett vissza a Nemzeti Sport megkeresésére Elek, aki szerint a kazah sajtó téved, egyszerűen arról volt szó, hogy ezeknek a mérkőzéseknek már nem volt tétjük az aranycsata szempontjából, ráadásul a Nemzetek Ligája-szünetben a családjához hazautazott Magyarországra - ezért nem szerepelt a válogatottban sem -, és

amikor visszatért Kazahsztánba, közölték a légiósokkal, hogy a következő mérkőzéseken rájuk nem igazán számítanak, a kilencből mindössze háromra; tény, Elek Ákos nincs köztük.

Elek tavaly 2+1 évre írt alá azzal az apró betűs résszel, hogy ha idén a mérkőzések 60 százalékában pályára lép, a szerződése automatikusan meghosszabbodik, ez pedig már augusztusban teljesült.

Ennek ellenére ha megfelelő ajánlat érkezne érte, elgondolkodna a klubváltáson, akár haza is jönne.

"Nem akarok mindenáron váltani, az anyagiakat illetően sem panaszkodom, de nagyon nehezen viselem, hogy többezer kilométer választ el a családomtól. A feleségem és a gyerekek ingáztak Magyarország és Kazahsztán között, keveset láttuk egymást, örülnék, ha a jövőben ez változna"

- világított rá a háttérre a futballista, aki "családapaként nem akar felelőtlen döntést hozni".

Elmondása szerint az elmúlt 20 évben mindent alárendelt a futballnak, de eljött az az idő, amikor a család került az első helyre. Szívesen lenne itthon profi labdarúgó, de a vágyak és a valóság nem mindig találkozik.

Nem kertel, elsősorban

olyan szerződésre vágyik, ami anyagi biztonságba helyezi a családját.

Korábbi sikerei helyszínére, Miskolcra nem térne most vissza.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×