eur:
388.68
usd:
361.82
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
A nagyváradi Mateja Asanovic (b) és Jansik Szilárd a férfi vízilabda Eurokupa döntője első fordulójában játszott Digi-Oradea - FTC-PQS Waterpolo mérkőzésen az erdélyi Nagyváradon a Ioan Alexandrescu uszodában 2017. március 22-én. A Ferencváros 12-6-ra nyert.MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Vízilabda-BL: 6 kapott gól alatt bármeddig eljuthat a Ferencváros

Az InfoRádiónak nyilatkozó Jansik Szilárdtól és csapattársaitól elvárás, hogy a legjobb nyolc közé jusson az FTC a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, ám a játékoskeretük miatt megnőhet az étvágy.

Kettős győzelemmel jutott a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájára a Ferencváros.

Varga Zsolt együttese a selejtező rájátszásában a hazai 10-4 után az idegenbeli visszavágón 12-7-re nyert a görög Vuliagmeni ellen.

A mérkőzés után a csapat játékosa, Jansik Szilárd értékelt az InfoRádiónak.

"A visszavágót már annak szellemében játszottuk le, hogy a jövő héten Moszkvában szerepelhetünk egy sokkal nehezebb mérkőzésen" - fogalmazott azonnal előretekintve a vízilabdázó.

A Vuliagmeni elleni párharc visszavágójára emlékezve érzékelt maguk között némi kapkodást, de folyamatosan fejlődnek, hogy legyőzhessék jövő szerdán az oroszokat.

Jansik kiemelte, a hét kapott gól egy kicsit talán sok, ezúttal négy volt a cél.

"Egy jó meccsen hat gól alatt kell tartani az ellenfelet, és akkor mindig tudunk nyerni"

- foglalta össze lényeget Jansik.

A Bajnokok Ligája mezőnyéről elmondta, igen nehéz mérkőzés vár majd rájuk Genovában a Pro Recco ellen, és Barcelonában is. A Ferencváros alapcélja bejutni a legjobb nyolc közé, aztán "minél tovább menni", a játékoskeretük nagyon erős most.

A magyar csapatok közül a Szolnoki Dózsa és a ZF-Eger szabadkártyásként résztvevője a csoportkörnek. Sikerével a Ferencváros az A csoportba került az Egerrel, az olasz Pro Reccóval és Bresciával, a spanyol Barcelonetával, az orosz Dinamo Moszkvával, a román Steaua Bukaresttel, valamint a szerb Crvena zvezdával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×