eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nagy győzelmet aratott Fucsovics

Fucsovics Márton két játszmában (6:4, 6:2) legyőzte az olasz Marco Cecchinatót a pekingi keménypályás tenisztorna 4,6 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazású férfi versenyének nyolcaddöntőjében.

A világranglistán 45. magyar játékos kiválóan kezdte a csütörtöki mérkőzést, 1:1-nél első bréklabdáját kihasználva elvette nyolcadik helyen kiemelt ellenfele adogatását, és a saját szervajátékait végig rendkívül magabiztosan hozva 36 perc után vezetett.

Fucsovics - aki idén Genfben pályafutása során először ATP-tornát nyert - a második szettben is azonnal brékelt, majd néhány perccel később egy újabb szenzációs fogadójátékot produkálva semmire vette el a világranglistán 22. olasz riválisa szerváját, és már 4:1-re vezetett. A remekül játszó magyar ezt követően sem engedett ki, és összességében könnyedén, 1 óra 15 perc alatt nyert.

Fucsovicsra - aki pályafutása során másodszor jutott be ilyen rangos tornán a legjobb nyolc közé - a negyeddöntőben a negyedik helyen kiemelt, világranglista-13., ugyancsak olasz Fabio Fognini vár, aki a 16 között az orosz Andrej Rubljovot győzte le két szettben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×