eur:
394.22
usd:
369.41
bux:
65294.16
2024. április 19. péntek Emma
Monza, 2018. augusztus 31.Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának első szabadedzésén a monzai versenypályán 2018. augusztus 31-én. A futamot szeptember 2-án rendezik. (MTI/AP/ Luca Bruno)
Nyitókép: Luca Bruno

Kimi Räikkönené a pole

A 2007-ben világbajnok Kimi Räikkönen, a Ferrari 38 éves pilótája nyerte a Forma-1-es Olasz Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

A karrierje 287. F1-es versenyhétvégéjén résztvevő versenyzőnek ez az idei első, egyben pályafutása 18. időmérős sikere, a Ferrari pedig 2010 után először kezdhet ismét a pole pozícióból futamot hazai közönsége előtt, Monzában.

A Ferrari sikerét tovább növeli, hogy Räikkönen mellől csapattársa, a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel startolhat vasárnap, a címvédő és szintén négyszeres világbajnok, az összetettben most is az élen álló brit Lewis Hamilton (Mercedes) pedig a harmadik rajtkockát foglalja majd el.

Räikkönen legutóbb tavaly májusban, a Monacói Nagydíjon nyert időmérő edzést, most új monzai körrekorddal (1:19.119 perc) bizonyult a legjobbnak. A leintéskor előbb Hamilton, majd Vettel, végül Räikkönen ért körbe, egymás után megjavítva a köridőt.

A finn pilóta egyszer már indulhatott a pole pozícióból Monzában, egészen pontosan 12 évvel ezelőtt, 2006 szeptemberében, még a McLaren-Mercedes versenyzőjeként.

Az 53 körös Olasz Nagydíj vasárnap 15.10 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend:

1. sor:

Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)

Sebastian Vettel (német, Ferrari)

2. sor:

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

3. sor:

Max Verstappen (holland, Red Bull)

Romain Grosjean (francia, Haas)

4. sor:

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Renault)

Esteban Ocon (francia, Force India)

5. sor:

Pierre Gasly (francia, Toro Rosso)

Lance Stroll (kanadai, Williams)

6. sor:

Kevin Magnussen (dán, Haas)

Szergej Szirotkin (orosz, Williams)

7. sor:

Fernando Alonso (spanyol, McLaren)

Sergio Perez (mexikói, Force India)

8. sor:

Charles Leclerc (monacói, Sauber)

Brendon Hartley (új-zélandi, Toro Rosso)

9. sor:

Stoffel Vandoorne (belga, McLaren)

Marcus Ericsson (svéd, Sauber)

10. sor:

Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull)

Nico Hülkenberg (német, Renault)

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×