eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A későbbi harmadik helyezett Balla Virág versenyez a női kenu egyesek 200 méteres döntőjében  a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 10-én.
Nyitókép: Kovács Tamás (MTI)

A női kenusok éremesélyesek a vb-n, a férfi szakág bajban van

Mindkét olimpiai számában érmet szerezhet a hétvégén a kenus Balla Virág a portugáliai világbajnokságon. A Győr versenyzője a hazai megmérettetéseken és a nyár eleji Európa-bajnokságon is remekelt, ugyanakkor az InfoRádiónak a repülőút előtt adott interjúban jelezte, hogy a szezon eddigi sikereit nem értékeli túl.

„Nagyon izgatottan várom, hogy sikerül majd a világbajnokság, hosszú volt a felkészülési időszak, nagyon fáradtak voltunk” – jegyezte meg Balla Virág. A Győr Európa-bajnok kenusa úgy érzi, hogy Portugáliában, a versenyhangulatban ráhangolódik majd a megmérettetésre.

Társával, Takács Kincsővel 500 párosban szeretnének dobogóra kerülni, 200 egyesben azonban még nem tudja, hol lesz a helye a mezőnyben, de bízik a minél jobb eredményben. Mint mondta: szeretne jó rajtot menni, a döntőben az első hat közé kerülni és a maximumot kihozni magából.

Balla Virág a felkészülés során kiemelt figyelmet szentelt a sérülések elkerülésére: gyógytornára és pilatesre járt, hogy erősítse a hátizmait.

A világbajnok kenus nem igazán foglalkozik az eddigi eredményekkel, mivel a szezonban mindenki a világbajnokságra készült és koncentrált.

„Próbáltunk mi is úgy felkészülni, hogy csak ez lebegett a szemünk előtt”

– fogalmazott, hozzátéve: természetesen jól esett neki, hogy egy jól sikerült Európa-bajnokság után állhatnak rajtvonalhoz Portugáliában.

Nehéz helyzetben a férfi kenusok

Oláh Tamás az InfoRádióban egyebek között arról beszélt, hogy évek óta nehéz helyzetben van itthon a férfi kenu szakág. A KSI edzője a portugáliai világbajnokság előtt az InfoRádiónak beszélt tanítványai, Mike Róbert és Korisánszky Dávid vb-esélyeiről, a felkészülésről és arról is, hogy miért nem egyszerű gyors megoldást találni a szakág problémáira.

Senki sem volt beteg és sérült, bár az utóbbi hetekben nehézséget okozott a nagy meleg – értékelte a felkészülési időszakot az edző. Oláh Tamás elárulta: az Eb-n elért hatodik hely után beszélgettek Korisánszky Dáviddal, ami jól sikerült, és ennek köszönhetően „motiváltan csinálta végig az eltelt időszakot”. A sportvezető szerint Mike Róberttel együtt „jó állapotban vannak”.

„A magyar kenus mezőny most 200 méteren nem annyira erős”

– vélekedett a szakember. A portugáliai világbajnokságon elvárásokat elsősorban az 1000 párosban támaszt, hiszen ez az olimpiai főszám: a tavalyi vb 6. és az idei Eb 6. helyénél jobb eredményt szeretne a Korisánszky-Mike párostól. „Ha a dobogót elcsípnék, az nagyon jó lenne, bár ez kicsit illúzió” – mondta Oláh Tamás.

Hozzátette, nem túl optimista a kenu szakág következő 1-2 éves teljesítményével kapcsolatban, mert bár az ifik között van két ígéretes versenyző, a fiatalok toborzása sem túl sikeres: sokkal több kajakos van, mint kenus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×