eur:
392.1
usd:
360.29
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Kozák Danuta elsőként ér célba a női kajak egyesek 500 méteres versenyének döntőjében a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 10-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Minden számban aranyesélyes Kozák Danuta a portugál vb-n

Összeállt a viadalra induló 46 fős magyar kajak-kenu csapat.

Negyvenhatan képviselik a magyar színeket Portugáliában az augusztusi kajak-kenu világbajnokságon.

A tavalyi tanulságokat levonva a szövetség szakmai stábja idén átalakította az olimpiai versenyszámban rajtoló férfi négyes válogatási rendszerét, míg a női kajakos szakág sokat erősödött a visszatérő Kozák Danutával és a betegsége után ismét kiváló formába lendülő Kárász Annával, így a szövetségi kapitány szerint bizakodva várhatják a portugáliai világbajnokságot.

"A legfontosabb, hogy a férfi négyes biztos résztvevője legyen a döntőnek 500 méteren, de alapvetően az összes egységünkkel szemben ez a minimum elvárás"

- mondta az esélyekről Hüttner Csaba.

"Férfi kajakban továbbra is a legnehezebb jósolni, a mezőny az olimpiai és így a kvalifikációs szezon közeledtével egyre komolyabb, de mi sem érkezünk feltartott kézzel a világbajnokságra.

Párosban 500 és 1000 méteren is a rövidebb távon friss Európa-bajnok Mozgi Milán, Somorácz Tamás egység áll rajthoz. Kopasz Bálint is jól szerepelhet ezer egyesben, hiszen az Európa-bajnokságon gyönyörű ezüstérmet szerzett."

A szakvezető szerint női kajakban kiváló formában tért vissza Kozák Danuta, így ő minden számában aranyesélyes,

miután nagyon erős párost alkot Kárász Annával, a női négyes pedig negyedik éve verhetetlen.

"Női kenuban is kiváló előjel Balla Virágék két Európa-bajnoki címe, míg a férfi kenusoknál jó eredményre számítok a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám párostól 200 és 500 méteren is" - tette hozzá.

A második válogató óta a legnagyobb vitát a férfi K-4 1000 méteres egység összeállítása váltotta ki. A válogatási elveknek Kulifai Tamás és Bogár Gábor is megfelelt, ezért ők délelőtt Szolnokon K-1 800 méteren vettek részt szétlövésen.

A két versenyző különcsatáját Bogár Gábor nyerte meg, így ő ülhet be Tóth Dávid, Ilyés Róbert és Ceiner Benjámin mellé a négyesbe.

"Az egyetlen nyitott kérdés, hogy a rendkívül rutinos Kiss Tamás, vagy a fiatal Kiss Balázs induljon-e C-1 500 méteren Portugáliában. A következő hetekben figyelem majd a teljesítményüket, miután mindkét versenyző tagja a C-4 500 méteren rajthoz álló csapathajónak, és a világbajnokság előtt két héttel döntöm el, hogy melyikük induljon egyesben" - jelentette ki a kapitány.

A paraversenyzőknél az Európa-bajnokságon mutatott formája alapján a paralimpiai ezüstérmes Suba Róberttől és a Belgrádban bronzérmes Juhász Tamástól várható dobogós helyezés, de jól szerepelhet a kajakban és parakenuban egyaránt rajthoz álló Varga Katalin is.

"Állandóan változnak a feltételek, hol az egészségügyi minősítések szempontjából, hol pedig a paralimpiai versenyszámokat tekintve. Igyekszünk alkalmazkodni a körülményekhez, remélem, hogy ennek eredményeként idén is szerzünk dobogós helyezést, a rutinosabb versenyzőinknek erre megvan az esélye" - mondta Weisz Róbert, a para szakág szövetségi kapitánya.

A felnőtt válogatott augusztus 21-én utazik Montemor-o-Velhóba, a vb augusztus 22-én, szerdán a para kajak-kenusok futamaival kezdődik. A felnőtt döntőket az M4 Sport csatorna augusztus 24. és 26. között élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

A 39 éves ohioi szenátor James David Vance lesz a republikánus Donald Trump alelnökjelöltje az Egyesült Államok novemberi elnökválasztásán. Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint ő hozhatja az egyik billegő államot, Ohiót, megszólíthatja a kiábrándult fiatalokat és az amerikai alsó-középosztályt is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 16. 14:52
×
×
×
×