eur:
394.32
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Kozák Danuta elsőként ér célba a női kajak egyesek 500 méteres versenyének döntőjében a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 10-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Kozák Danuta: lesznek a vb-n meglepő eredmények

Vasárnapig Portugáliában zajlik a gyorsasági kajak-kenu világbajnokság. Az elutazás előtt az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta az InfoRádiónak azt mondta, hogy ezúttal nyugodtan várja az év fő versenyét.

Kozák Danuta, az Újpest ötszörös olimpiai bajnok kajakozója gyermeke születése miatt hosszabb időt hagyott ki, legutóbb 2015-ben indult világbajnokságon, de most ismét három számban, egyesben, párosban és négyesben is jogot szerzett a vb-indulásra.

"Kemény időszak volt, próbáltam odatenni magam. Ebben a rekkenő hőségben néha nehéz volt, de így a célhoz közel, egész jó állapotban mondhatom magam"

- mondta a felkészülésről az InfoRádióban, és hozzátette, nehezítette a munkát, hogy három számra kellett készülnie, főleg a csapathajós edzések szorultak kissé a háttérbe, de bizakodó a rajt előtt.

Párosban Kárász Annával kiválóan mentek a második válogatón és a szétlövésben is, és Kozák Danuta úgy látja, ez jó kiindulási alap, de van egy új-zélandi páros, amely szintén nagyon erős. Külön célt azonban nem tűzött ki a világbajnokságra.

"Nálam mindig az a cél, hogy azt a pályát tudjam hozni, amit begyakoroltam, amire készültem, és tényleg úgy tudjak kiszállni a hajóból, hogy ennél többet nem tudok beleadni. Ha így lesz, akkor nyugodt lehet a lelkiismeretem, bármilyen eredményt érek is el" - mondta az ötszörös olimpiai bajnok kajakos.

Ismeri a vb-nek otthont adó pályát, korábban edzőtáborozott és versenyzett is már Portugáliában.

"Van egy második helyen és a négyessel egy első erről a pályáról. Elég cseles pálya, nagyon oldalszeles, nem biztos, hogy mindig a tudás fog nyerni, hanem sokszor a szerencse dönt majd. Ezért érdekes világbajnokság lesz, lesznek meglepő eredmények" - mondta Kozák, és hozzátette, noha lesz néhány edzés a vb helyszínén, felesleges tesztelni a pályát az időjárás miatt, mert pár perc alatt megváltozhatnak a körülmények.

Három év után szerepel ismét világbajnokságon, de már várja a rajtot.

"Nem nagyon izgulok. Az első válogató előtt izgultam, de most csak úgy görögnek az események, és nyugodt vagyok" - mondta Kozák Danuta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×