eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tokió, 2018. július 22.Miraitova (b), a 2020-as tokiói nyári olimpia és Szomeiti, a paralimpia kabalfigurája az őket bemutató tokiói sajtótájákoztatón 2018. július 22-én. A tokiói nyári olimpiai játékokat 2020. július 24. és augusztus 9. között rendezik. (MTI/AP/Eugene Hoshiko)
Nyitókép: Eugene Hoshiko (MTI/AP)

A tokiói olimpiát is súlyosan érintheti a kánikula

Kánikulára és kellemetlenül magas páratartalomra kell készülniük két év múlva a tokiói olimpiára utazó sportolóknak. Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára nemrég a japán fővárosban járt, és részletesen megosztotta információit és tapasztalatait az InfoRádióval.

„Mellbe vágó volt az a hőség, amivel ott találkoztunk”

– jellemezte a tokiói időjárást Vékássy Bálint. A hőmérséklet csaknem eléri a 40 Celsius-fokot, a napsugárzás nagyon erős, nehezen elviselhetővé azonban a magas páratartalom teszi a Japánban tartózkodást – tette hozzá a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. A szigetország fővárosa ráadásul jobb helyzetben van, mint a délebbre fekvő Kiotó, mely egy völgyben helyezkedik el, ahol bentreked a meleg levegő – emelte ki.

Vékássy Bálint szerint ez fontos tényező lesz az olimpiai események körülményei között. A sportvezető szerint elkerülhetetlen, hogy mindenhol legyen légkondícionálás, de a közlekedésnél így is találkozni fognak a sportolók a hőséggel.

A MOB főtitkára elmondta: az egyes sportágak képviselőivel közösen döntenek majd arról, hogy két év múlva a hosszabb akklimatizálódás mellett döntenek-e, vagy azt szorgalmazzák, hogy a küldöttség minél kevesebb időt töltsön Japánban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a rendezvény szervezői nemrég arról döntöttek, hogy az olimpiai falut az eredetileg tervezett időponthoz képest két nappal később, a hivatalos megnyitó ünnepség előtt 10 nappal teszik elérhetővé.

Szóba se jöhet, hogy a világversenyt elhalasszák 2020 őszére. „Amikor ilyen közel van egy esemény – két év már nagyon közelnek számít –, akkor minden sportág minden versenynaptárában ez konkrét dátumokkal szerepel” – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×