eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Sevilla, 2018. július 27.Az újpesti Nagy Dániel (b) nem tudja megakadályozni a sevillai Jesus Navas gólját a labdarúgó Európa Liga második selejtezőfordulójában játszott Újpest FC-Sevilla első mérkőzésen a sevillai Sánchez Pizjuan Stadionban 2018. július 26-án. A fővárosi együttes 4-0-s vereséget szenvedett idegenben. (MTI/EPA/José Manuel Vidal)
Nyitókép: MTI/EPA/José Manuel Vidal

Egy félidő alatt kiütötték az Újpestet

Az Újpest 4-0-ra kikapott a spanyol Sevilla vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén. A visszavágót egy hét múlva a Szusza Ferenc Stadionban rendezik.

A hetedik percben Jesús Navas lőtte ki laposan a hosszú sarkot, a hazaiak ezt követően egy sebességi fokozattal rögtön visszavettek a tempóból. A Sevilla azonban így is mezőnyfölényben játszott és helyzeteket alakított ki - Pajovic kétszer bravúrral védett, egyszer pedig szerencséje volt -, de az Újpest nem szorult be a kapuja elé. Sőt, a vendégek igyekeztek akciókat vezetni - különösen Zsótér volt aktív, nagy területet játszott be -, még lehetőségük is adódott. A 31. percben a ziccerben lévő Sarabiát az újpesti 16-oson belül rántotta le Pauljevic. A védőt - hasonlóan a hétvégi bajnokihoz - kiállították, a megítélt büntetőből pedig Ben Yedder növelte a házigazdák előnyét. Az Újpest létszámhátrányban már védekezni kényszerült, a szünet előtt pedig háromra nőtt a különbség, mivel egy ziccerig kijátszott kontra végén Sarabia is betalált.

A második félidő sportszerű játékot, de közepes iramot és kevés izgalmat tartogatott. Támadott a Sevilla, de játékosai a befejezéseknél nem koncentráltak eléggé. Az Újpest a szünetben rendezni tudta létszámhátrányos sorait, ami arra volt elég, hogy becsülettel, zártan védekezett, illetve olykor legalább az ellenfél térfeléig felvitte a labdát. A hajrára elfáradt az Újpest, futószalagon érkeztek a sevillai akciók a vendégek kapuja elé, de az eredmény csak a hosszabbításban változott, a mérkőzést Vázquez fejes gólja zárta le.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×