eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
A kispesti Holender Filip (k) és a luxemburgi kapus, Sebastien Flauss (j) a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének Budapest Honvéd - Progrés Niedercorn mérkőzésén a kispesti Bozsik Stadionban 2018. július 26-án.
Nyitókép: MTI/ Szigetváry Zsolt

Egygólos előnyt szerzett a Honvéd

A Budapest Honvéd hazai pályán 1-0-ra legyőzte a luxemburgi Progrés Niederkornt a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első, csütörtöki felvonásán.

A luxemburgiak alaposan ráijesztettek a Honvédra, ugyanis az első percben Grófnak kellett azonnal egy nagyot védenie. Később viszont a kispestiek átvették az irányítást, de fölényük hosszú ideig meddőnek bizonyult.

Az idő múlásával veszélyesebbé váltak a Honvéd támadásai,

Holender egymás után két ziccert is kihagyott. A szünetig nem változott a játék képe, de gólt nem sikerült szereznie a magyaroknak.

A folytatásban is a Honvéd akarata érvényesült, de a kapu előtt ötlettelen volt a játéka, így komoly lehetőségek nem alakultak ki. A luxemburgiak sokat tördelték a játékot apró szabálytalanságokkal, illetve próbálták húzni az időt. A Honvéd nem találta a keményen védekező rivális ellenszerét, sőt a luxemburgiak váratlanul majdnem vezetéshez jutottak, ugyanis egy 22 méteres kapáslövésük a keresztlécen csattant.

Az utolsó negyedórára kényszerből a védő Baráth Botondot cserélte be csatárnak Supka Attila vezetőedző,és bár ettől sem lettek hatékonyabbak a kispesti támadások, mégis a saját nevelésű játékos döntötte el a meccset, mert egy szöglet után öt méterről lábbal bevette a luxemburgiak kapuját.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×