eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Monterrey, 2018. április 6.Babos Tímea a brit Naomi Broady ellen játszik a monterreyi keménypályás női tenisztorna egyesében 2018. április 5-én. (MTI/EPA/Miguel Sierra)
Nyitókép: MIGUEL SIERRA

Babos Tímea: ezt az eredményt nehéz lesz überelni

Bár párosban lett világelső a teniszező Babos Tímea, továbbra is egyesben szeretne kiemelkedő eredményeket elérni. A 25 éves versenyző hangsúlyozta, hogy nagyon sokat kellett dolgoznia azért, hogy a világ legjobbjai közé kerüljön.

Ezt az eredményt – ugyanúgy mint korábban a Grand Slam-trófeát és a világbajnoki címet – nehéz lesz überelni, de mindig talál új célokat magának – értékelte a világelsőséget Babos Tímea.

„Ezeket jó lenne megtartani, megvédeni, vagy további eredményeket elérni”

– tette hozzá.

„Az álmaim sorban valóra váltak, de remélem, hogy ez még mindig csak a kezdet. Bő fél éven belül WTA-világbajnok lettem, megnyertem az Australian Opent, és első lettem a világranglistán párosban. Most szeretném megtartani ezt a helyezést" – jelentette ki sajtótájékoztatóján.

„Továbbra is azt mondom, hogy egyéni játékos vagyok, és a párost azért játszom még ilyen szinten, hogy az egyénit segítse, és remélem, hogy eljön az a pillanat, amikor már nem lesz szükség a párosra” – fogalmazott a világbajnok teniszező, aki szerint van még hova fejlődnie, és bár rengeteget javult az utóbbi időszakban, mentális téren sok mindenben kell változtatnia. Mint mondta, úgy kell felmennie a pályára, hogy a legjobbnak tartja magát, és egy pillanatig sem merül fel benne, hogy nem ő nyeri meg a mérkőzést – ez párosban már megvalósult.

Babos Tímea elárulta: idei célja, hogy egyéniben bejusson a húsz legjobb játékos közé. Idén még tíz versenye van hátra, így lesz alkalma javítani a jelenlegi 39. helyezésén. „Az sem baj, ha nem idén sikerül” – tette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×