eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Gera Zoltán, miután gólt szerzett a Magyarország - Andorra labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen a Groupama Arénában 2016. november 13-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Megvan Gera Zoltán új posztja a magyar válogatottnál

Az elmúlt 15 év legsikeresebb magyar labdarúgója lesz az új szövetségi kapitány, Marco Rossi egyik segédedzője.

A csütörtökön még a szlovák Dunaszerdahely kispadján ülő olasz edző megnevezte, milyen stábbal irányítja a jövőben a válogatottat.

Az MLSZ honlapján megjelent információk szerint Marco Rossi szakmai stábjának tagjai szombaton már a helyszínen tekintik meg az OTP Bank Liga mérkőzéseit. A szakmai stáb új tagjai:

  • Cosimo Inguscio másodedző,
  • Giovanni Costantino másodedző, videoelemző,
  • Gera Zoltán másodedző,
  • Enrico Limone kapusedző,
  • Luigi Febbrari erőnléti edző,

A 39 éves Gera Zoltán az MLSZ portáljának azt mondta a felkérésről:

"Számomra ez egy megszokott közeg, viszont mégis teljesen más lesz edzőként visszajönni, mint játékosként. Bár a Fradinál már elkezdtem a munkát, de ez mégis a magyar válogatott, úgyhogy biztos kell majd idő, hogy megszokjam, de nagyon örülök a lehetőségnek, nagyon várom már a munkát. Köszönöm a Ferencvárosnak is, hogy ezt lehetővé tette számomra, és persze Marco Rossinak és az MLSZ-nek a bizalmat. A játékosok talán eddig is odafigyeltek arra, amit mondtam a pályán vagy a pályán kívül, úgyhogy ebből a szempontból szeretnék minél nagyobb hasznára lenni a stábnak és a csapatnak."

Ahogy arról az InfoStart.hu is beszámolt, azt már lehetett tudni, hogy Gera Zoltán tárgyal az MLSZ-szel, mert szívesen segítené a magyar válogatott munkáját, de azt, hogy milyen formában tenné ezt, még nem lehet tudni, most azonban hivatalossá vált a felkérés.

Az elmúlt 15 év legsikeresebb magyar labdarúgója, a Ferencváros támadója 97-szer volt magyar válogatott, a 2016-os Eb-n gólt lőtt a későbbi győztes portugál válogatottnak. Gera Zoltán klubszinten is rég nem látott sikereket ért el, amikor 2011-ben az Európa Liga döntőjébe jutott az angol Fulhammel.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×