eur:
394.67
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Marcz Tamás szövetségi kapitány a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi versenyének csoportkörében játszott Németország - Magyarország mérkőzésen 2018. július 20-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Märcz Tamás: álljanak a sarkukra

Továbbra is bízik a szövetségi kapitány a hullámvölgybe került magyar férfi vízilabda-válogatottban. A csapat vasárnap a hollandokkal játszik a nyolc közé jutásért a barcelonai Európa-bajnokságon.

"Mindenkinek a pályafutásában vannak hasonló helyzeteket, csak az a kérdés, hogy milyen gyorsan tud kijönni egy jónak mondott csapat egy ilyen krízishelyzetből - nyilatkozta a csapat szálláshelyén a szövetségi kapitány.

"Olaszországban ez volt az egyik, amit megtanultam, a profi játékosok gyorsan le tudják zárni a dolgokat.

Mi egyelőre az olasz mérkőzés után nem tudtuk átfordítani a helyzetet"

- mondta Märcz Tamás, aki továbbra is bízik hullámvölgyben lévő csapatában.

A magyar együttes szerdán 12-5-re kapott ki az olaszoktól a csoportrangadón, majd pénteken mindössze 4-4-s döntetlenre volt képes a németekkel szemben, de így a második helyen ment tovább.

A szakember hozzátette, nem evidens, hogy a hollandok ellen könnyedén nyer majd a csapat.

Véleménye szerint a németnél erősebb ellenfélről van szó, amely ráadásul vélhetően azt gondolja, ha a németeknek sikerült megszorongatnia a magyar válogatottat, akkor ezt ő is megteheti. Märcz Tamás ugyanakkor, hangsúlyozta: csakis a magyar válogatotton múlik az összecsapás végkimenetele, és ha jól játszik, több góllal legyőzi a holland csapatot.

"Azt akarom, hogy reakciók szülessenek, profi hozzáállás és akkor talán már most azt a csapatot láthatjuk, amely nemrég döntőt játszott a világligában" - nyilatkozta a kapitány, aki szerint

több hiba is a klubcsapatokban berögződött mechanizmusok miatt csúszott be, főként egy-két gyakorolt emberelőnyös szituációban.

"Továbbra is azt mondom, ez a csapat ilyen téthelyzetben keveset játszott, meg kell szoknia és előbb-utóbb jóval hatékonyabbnak kell lennie" - tette hozzá Märcz Tamás . Úgy véli, a németek elleni meccs megmutatta, nem annyira jók, hogy akár egy közepesen erősnek tekintett ellenféllel szemben is hasonló hibák és fegyelmezetlenségek becsússzanak, mert az instabillá teszi a csapatot.

"Azt várom a fiúktól mint kiválasztott válogatott játékosoktól, hogy álljanak a sarkukra és igenis oldják meg, hogy a kapufákról befelé pattanjon a labda, mert igenis ők be tudják lőni a helyzeteket"

- fűzte hozzá a kapitány. A magyar-holland összecsapást vasárnap 17 órától rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Elszabadulhat a bika az arany piacán

Elszabadulhat a bika az arany piacán

A Citigroup elemzői szerint az arany ára a következő 18 hónapban elérheti az unciánkénti 3000 dollárt, az előttünk álló ralit többek között a várható amerikai kamatcsökkentések táplálhatják, miközben a keresletet a központi bankok és kínai fogyasztók felőli aranyétvágy, valamint az aranyfedezetű alapokba történő beáramlás is erősíti - írta meg a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×