eur:
393.67
usd:
364.6
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A gólszerző újpesti Bojan Sankovicot köszönti csapattársa, Alassane Diallo (j2), jobbról Mijusko Bojovic az Újpest FC és az azeri Neftci visszavágó mérkőzésén a labdarúgó Európa Liga-selejtező első körében a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2018. július 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bizonyított az Újpest

Az Újpest sikerrel vette a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulóját, mivel az idegenbeli 3-1-es vereségét követően a csütörtöki visszavágón 4-0-ra legyőzte az azeri Neftci csapatát, így 5-3-as összesítéssel jutott a második körbe.

A fővárosiakra a következő fordulóban a sorozat ötszörös győztese, a spanyol Sevilla vár.

Viszonylag hamar ledolgozta az idegenben összeszedett kétgólos hátrányát az Újpest: a 19. percben a csapatkapitány Litauszki Róbert egy szöglet után fejjel volt eredményes, majd két perccel később a montenegrói Bojan Sankovic lőtt 25 méterről hatalmas gólt a jobb felső sarokba. A hazaiak még a szünet előtt tovább növelhették volna az előnyüket, ám Novothny Soma fejese a keresztlécen csattant.

A fordulás után gyorsan újabb gólt szereztek a hazaiak: Nwobodo megindulásánál a bakuiak kapusa még nagy bravúrral védett, ám a kipattanót Zsótér Donát belőtte az üresen maradt kapuba. A végig nagy fölényben futballozó újpestiek helyzete a 65. percben még kényelmesebbé vált, ugyanis egy szép egyéni akció végén Obinna Nwobodo is eredményes volt.

A folytatásban is mezőnyfölényben játszott Nebojsa Vignjevic együttese, amely az idegenbeli vereséget követően magabiztos játékot nyújtva, megérdemelten jutott a második fordulóba.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Pár hónapja már voltak pletykák, március elején pedig hivatalossá vált, hogy spanyol vonatgyártót venne egy magyar befektetői csoport, több mint 200 milliárd forintért. A hírek szerint a spanyol kormány igyekszik keresztbe tenni a Talgo nevű cég felvásárlásának, és nemrégiben felbukkanhatott egy újabb potenciális vevő is, így korántsem biztos a siker. Összeszedtük, hogy hol tart most a sztori, hogy mit gyárt pontosan a Talgo, és hogy miért kell ennyire a spanyol cég a magyar befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×