eur:
392.87
usd:
367.77
bux:
66115.29
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: tenisz-palya.hu

Szenzáció: budapesti pláza ad otthont a Davis Kupa-meccsnek

A Lurdy Ház parkolójában építik fel a négyezres teniszstadiont.

Jóváhagyta a Nemzetközi Tenisz Szövetség a szeptember közepén esedékes világcsoport-osztályozók helyszíneit. Argentína San Juanban fogadja Kolumbiát, Ausztria Grazban rendezi az ausztrálok elleni meccset, Szerbia Kraljevóban játszik India ellen, Glasgowban lesz a brit-üzbég mérkőzés, Biel városában a svájci-svéd, Torontóban a kanadai-holland, Oszakában a japán-bosnyák csata.

A magyar-cseh összecsapás helyszíneként ez szerepel az ITF hivatalos dokumentumában: Lurdy Ház, Budapest.

Richter Attila, a szövetség főtitkára a tenisz-palya.hu érdeklődésére elmondta, kettős kényszer vitte bele a magyar szövetséget az újabb helyszínváltásba. Jövő tavasz előtt a Margitszigeten biztosan nem lesz játékra alkalmas pálya, a világcsoportban maradásért kiírt Csehország elleni mérkőzésre viszont szeptember 14-16. között kerül sor. A magyar-orosz Davis Kupa-mérkőzésen és a tavaszi ATP Tour-viadalon már „bejáratott”, a Kopaszi-gátnál létesített területen pedig felgyorsultak a beruházási munkálatok, így egyértelművé vált, hogy az őszi mérkőzést már nem lehet ott megrendezni.

Ezért kerestek új helyszínt, csakhogy az ITF szigorú követelményeket szab, a négyezer fős nézőtér alapkövetelmény, miként az elhelyezésre, parkolásra, kiszolgálásra, a csapatok szállítására, elhelyezésére vonatkozóan is világszerte egységes szabályokat kell betartani.

"Az Óbudai-szigeten ígérkezett megfelelő helyszín az ideiglenes stadion építésére, ám az augusztus közepi Sziget Fesztivál „visszabontása” időben jócskán belecsúszik abba a periódusba, amikor nekünk már nagyban építenünk kellene ugyanott, így aztán tovább kutakodtunk. A Lurdy Ház vezetőivel sikerült megfelelő megállapodást kötnünk, s

a hatalmas parkolóterület Pékerdő utca felőli szegletében épülhet fel a teniszváros"

- mondta a főtitkár.

Az előkészületi munkálatok már megkezdődtek. Másfél hete már dolgoznak a területen, a tribünök, a pálya építése elkezdődött, s augusztus végén, szeptember elején a kiszolgáló épületek is állnak majd. Akkor már a helyszínen gyakorolhatnak Köves Gábor kapitány csapatának tagjai, s a szabályok szerint szeptember 10-től a cseh válogatott is a helyszínen készül a világcsoportban való jövő évi szereplésről döntő mérkőzésre.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×