INFORÁDIÓ 
2019. február 18. hétfő
Bernadett

úszás

hosszú katinka

európa-bajnokság

nevezés

sós csaba

Budapest, 2017. július 30. A győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 30-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Hosszú Katinkát beelőzte a szövetségi kapitány

Infostart

Hosszú Katinka kivár, de a szövetség kapitány öt számra már benevezte az augusztusi Európa-bajnokságra.

Menedzsmentjének tájékoztatása szerint Hosszú Katinka Los Angelesben edz és továbbra is tervezi az indulását az augusztus elején kezdődő Glasgow-i Európa-bajnokságon.

Segítőtársa akad, kiválasztott edzője viszont továbbra sincs, így várhatóan egyedül dönt majd arról, hogy milyen számokban vállalja a megmérettetést a közelgő kontinensbajnokságon.

Legkésőbb július 24-ig döntenie kell, Sós Csaba szövetségi kapitány viszont a háromszoros olimpiai bajnoknőt megelőzve öt számra már benevezte – értesült az SzPress Hírszolgálat.

„Tiszteletben tartjuk Katinkának azt a döntését, hogy a végsőkig kivár, így lehet, hogy csak a végső határidő előestéjén erősíti meg az előzetes nevezéseket – nyilatkozta a szövetségi kapitány. – Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az említett ötöt megfejeli még eggyel vagy kettővel, ahogy az is megtörténhet – formájának alakulástól függően - , hogy az ötből levesz mondjuk egyet. A magyar úszósport így is úgy is csak nyerhet az indulásával, eddigi eredményei pedig feljogosítják arra, hogy az Európa-bajnokságon induló válogatottban a 24. órában határozza meg a maga helyét.” – hangsúlyozta a válogatott szakmai vezetője, aki a közelmúltban azt hangoztatta, hogy a szövetségnek érdeke és kötelessége Katinka kéréseinek a teljesítése.

Kiss Kinga, az Iron Corporation, egyben

Hosszú Katinka sajtóképviselője ehhez annyit tett hozzá, hogy az úszónő minden bizonnyal már meghozta a döntését, azaz tudja, hogy milyen számokban érdemes indulnia, de bejelentésére még várni kell.

A PR menedzser úgy gondolja, hogy Katinka több mint húsz éves úszó múltjával a lehető legjobb döntést fogja meghozni.

Egy magát megnevezni nem kívánó neves magyar úszóedző úgy véli, hogy Katinka semmiképpen sem egyedül utazik majd el az Európa-bajnokságra, ha nem egy edzővel, akkor valószínűleg annak a sportmasszőrnek a társaságában, aki a korábbi versenyeken is csak az ő rendelkezésére állt.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018