eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Bíró Attila, a magyar csapat szövetségi kapitánya a női vízilabda Vodafone Kupa Magyarország-Ausztrália mérkőzésén a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2018. június 28-án. Magyarország-Ausztrália 9-8.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Öt újonc a női pólóválogatott Eb-keretében

A belgrádi aranyérmes csapatból hatan lesznek ott a női vízilabda-válogatottban a szombaton kezdődő barcelonai Európa-bajnokságon.

Bíró Attila szövetségi kapitány a Vodafone Kupa, majd a rotterdami felkészülési torna után megnevezte azt a 13 játékost, aki részt vehet a kontinensviadalon. A szakvezető a szűkített 15-ös keretből végül Kasó Orsolyát és Máté Zsuzsannát hagyta ki.

"Több poszton is éles volt a verseny, ami remélem, a jövőben is folytatódik"

- mondta Bíró Attila. "A kapusoknál Tóth Eszter meggyőző volt - amennyire hátrány, hogy nem ismeri teljesen a nemzetközi mezőnyt, annyira előny, hogy őt sem ismerik. A felkészülésünk jól halad, de hogy hol tart, majd az Európa-bajnokság mutatja meg. Jó volna már az első héten is jól játszani, de a legfontosabb, hogy a másodikon legyen a csúcsforma, akkor jöjjön igazán ki a befektetett munka. A négy közé jutás az első cél, nem is lehet más, minden szempontból sokat érne a csapatnak egy érem" - tette hozzá.

A címvédő együttesből hatan voltak ott a 2016-os, belgrádi aranyérmes csapatban (Gangl Edina, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella), ketten vannak, akiknek a tavalyi világbajnokság volt a világversenyes bemutatkozásuk (Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya), míg öten első felnőtt világversenyükre készülnek: Tóth Eszter, Horváth Brigitta, Leimeter Dóra, Parkes Rebecca és centerként a korábbi kapus, Gyöngyössy Anikó.

A válogatott hétfőn és kedden átütemezett edzésekkel készül a szombati, spanyolok elleni első barcelonai mérkőzésre, amely 22.15 órakor kezdődik.

"Délben szárazföldi, utána másfél órás vízi edzés vár a lányokra, majd este tíztől éjfélig tréningezünk, hozzászoktatva így magunkat a kései időponthoz" - jelentette ki a kapitány.

Az együttes csütörtökön utazik Barcelonába, ahol a csoportmeccsek során a B jelű hatosban a spanyolok után sorrendben a törökökkel, a szerbekkel, az oroszokkal és a németekkel találkozik.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×