eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Javier Etxezarreta

Bejelentette a Real Madrid az új edzőt: óriási a meglepetés

A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui lesz a Real Madrid új edzője.

A Zinedine Zidane váratlan lemondása után edző nélkül maradó Real Madrid kedden egy rövid közleményt adott ki, amelyben közölte: az oroszországi világbajnokság után Julen Lopetegui, a válogatott szakvezetője veszi át az irányítást a Bernabeu stadionban.

Lopetegui, aki két évet töltött a spanyol nemzeti együttesnél, három évre szerződik Madridba.

A kapus Lopetegui 19 évesen, 1985-ben lett a Real Madrid játékosa, három évig volt a keret tagja, de mindössze egy bajnokin kapott lehetőséget Francisco Buyo mögött. Védte a Logroñés kapuját, majd az Barcelonához igazolt, de három év, és öt bajnoki után távozott, végül a Rayo Vallecanónál fejezte be pályafutását 2002-ben. Egyszer szerepelt a spanyol válogatottban is.

2003-ban, a U17-es spanyol válogatott mellett kezdte edzői pályafutását, majd kinevezték a Rayo Vallecano vezetőedzőjének, de kiestek a Primera Divisionból. Ezután szakkommentátorként dolgozott, majd 2008-ban a Real Madrid tartalékcsapatának, a Castillának lett az edzője. 2010-től négy éven át a spanyol utánpótlás-válogatottaknál vállalt szerepet (nyert Eb-t az U19-es és az U21-es korosztállyal is), majd 2014 májusában kinevezték a Porto edzőjének. A BL-ben negyeddöntőbe jutott a portugálokkal, de 2016 januárjában menesztették. 2016 nyarán ő lett a távozó Vicente del Bosque utódja a spanyol válogatott élén.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×