eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Három francia csapat és a címvédő a négy között a BL-ben

A címvédő Vardar Szkopje, valamint három francia csapat jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe.

A negyeddöntő első meccsén a macedón együttes 29-28-ra győzött a német THW Kiel otthonában, és bár a vasárnapi visszavágón házigazdaként 28-27-re kikapott, idegenben lőtt több góljának köszönhetően továbbjutott.

A sérült Faluvégi Rudolfot nélkülöző HBC Nantes az első mérkőzés 33-27-es sikere után 27-27-es döntetlent játszott a dán Skerjn HB vendégeként.

A Montpellier HB 28-28-as döntetlent ért el a német Flensburg-Handewitt otthonában, a vasárnapi második meccset pedig 29-17-re megnyerte.

A tavaly döntős Paris Saint-Germain az egyetlen, amely kettős győzelemmel lépett tovább: idegenben 34-28-ra, odahaza pedig 35-32-re verte a lengyel Vive Kielcét.

Másodszor fordul elő, hogy egy nemzetet három csapat képvisel a legjobb négy között a férfi BL-ben: 2009-ben az aranyérmes spanyol Ciudad Real mellett csak német együttesek - a THW Kiel, a HSV Hamburg és a Rhein-Neckar Löwen - szerepeltek az elődöntőben.

A négyes döntős lebonyolítás 2010-es bevezetése óta másodszor nem lesz német csapat a kölni tornán: erre tavaly volt példa először.

Az idei rájátszás első fordulójában - a 14 között - a Veszprémet a Skjern, a Szegedet pedig a Kiel búcsúztatta. A négyes döntőre május utolsó hétvégéjén kerül sor.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×