eur:
393.1
usd:
367.27
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Märcz Tamás szövetségi kapitány a vízilabda férfi világliga európai selejtezőjében játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésén a Debreceni Sportuszodában 2018. március 20-án. Magyarország-Hollandia 13-1.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Märcz Tamás: a vereségek voltak a leghasznosabbak

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint érezhetően fejlődött az együttes játéka a rijekai Európa Kupán, ahol hatodik lett a gárda. Märcz Tamás úgy véli, még sok munka vár a nemzeti csapatra a nyári Európa-bajnokságig.

Nagyon hasznosnak tartja a vereségek ellenére a sorozatot Märcz Tamás, volt, még úgyis, hogy szerinte elképesztő terhelést kaptak a pólósok. Ezúttal az Európa Kupára 15 játékost vihetett, és mérkőzésenként nevezhetett be 13-at, végül négy mérkőzésen született egy döntetlen, két vereség és egy győzelem. Majd két nappal a helyosztók után elutazott a válogatott Pamplonába egy spanyolok elleni Világliga-meccsre, ahol egy döntőt érő döntetlent értek el.

"Sokan négy-öt mérkőzést játszottak, volt, aki ötöt is, és ez már szokatlan a fiúknak. Kevés olyan rutinos játékos volt ott, aki tavaly még meghatározó ember volt, ennek ellenére

nagyon hasznos, csapatformáló mérkőzések voltak. Különösen azok, amelyeken vereséget szenvedtünk,

az olaszok és a montenegróiak ellen" - mondta a szövetségi kapitány.

A szakvezető úgy látja, a sikeres szerepléshez mindenben fejlődni kell.

"Egyéni képességekben látják a fiúk azt az utat, amelyet be kell járniuk az olimpia tükrében a következő két és fél évben, hogy melyek azok az egyéni képességek, az úszás, a labdatechnika, a lábtempó, amelyekben fejlődniük kell. Majd az idő, a taktikai elemek begyakorlása, egységesítése segíteni fog, hogy valóban csapattá formálódjanak" - mondta Märcz Tamás. Utóbbit egyelőre szerinte korai is lenne elvárni, mert az a tapasztalata, hogy amikor bő kerettel dolgoznak, és cserélődnek a játékosok, akkor nem alakul ki a csapatszellem, de

amikor leszűkítik a létszámot 13-ra, akkor óriási az előrelépés.

"Az Európa Kupa döntője után is, amikor Rijekából átértünk Pamplonába, és szűkült a csapat, érdekes folyamat indult meg, sokkal jobban összetartottak a fiók, amire feltétlenül szükség lesz a jövőben" - értékelt a kapitány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×