eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Benedek Tibor és Szécsi Zoltán (b-j), a Millennium csapatnéven induló magyar válogatott játékosai a masters korosztályú vizes világbajnokság vízilabdatornájának Millennium - Galatasaray SK mérkőzése előtt a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 7-én.
Nyitókép: Czagány Balázs

Újra összeáll a Kemény-csapat

Ismét vízbe száll az olimpiai bajnok magyar vízilabdázókból álló Millennium Masters nevű csapat, amely július 31-én a Duna Arénában megmérkőzik a korábbi legnagyobb ellenfelekből álló világválogatottal.

A háromszoros, kétszeres és egyszeres olimpiai aranyérmesek alkotta magyar együttes tavaly veretlenül nyerte meg a 40 év felettiek világbajnokságát a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában. Mérkőzéseit telt ház előtt játszotta. Fetter Balázs, a XIXO Waterpolo All Star Gála főszervezője az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a vb nézőinek kiemelt figyelme, valamint a csapat változatlanul világszínvonalú játéka adta az ötletet, hogy egy olyan eseményt szervezzenek, amelyen a közönség ismét láthatja a legendás pólósokat.

"Szerencsére a magyar csapat tagjai örömmel fogadták az ötletet. Azt pedig, hogy az egykori ellenfeleikből álló világválogatottal mérkőzzenek meg, már közösen találtuk ki" - tette hozzá.

A magyar együttes keretében ezúttal is ott lesz az egyformán háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán, a két olimpiai aranyéremmel rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt. A világválogatottba meghívottak közül már elfogadta a felkérést a szerb Aleksandar Sapic, a horvát Frano Vican, Dubravko Simenc és Igor Hinic, míg a csapatot a partról a legendás Ratko Rudic irányítja.

A magyar együttes egyik oszlopos tagja, Kiss Gergely elmondta: tavaly a masters vb-n a vízben és a medencén kívül is nagyszerűen érezték magukat a korábbi játszótársak, akik a szurkolóikra lényegesen több időt tudtak szánni, mint régebben.

"Lehetséges ellenfélként két lehetőség volt előttünk: egy maiakból álló csapat vagy egy világválogatott. Végül az utóbbi mellett döntöttünk" - tette hozzá a mai napig aktív élvonalbeli játékos.

"Elég hiú a csapatunk, de ahhoz, hogy a masters vb-n szépen tudtunk játszani, edzenünk is kellett" - árulta el Szécsi Zoltán. Kiemelte: ellentétben a mostani erőállapotával ő személy szerint akkor még edzésben volt, de társai közül többen sok munkát fektettek a vb-felkészülésbe.

"Kíváncsi leszek, hogy azok az ellenfeleink, akik korábban a mi szintünkön voltak, mennyire hiúk, mennyire engedték el magukat vagy tartották meg a korábbi fizikai állapotukat" - mondta Szécsi, aki szerint azért nagyszerű ötlet a gála, mert így kénytelenek lesznek százéves korukig megőrizni a formájukat.

Varga Tamás hangsúlyozta: az egyik korosztályos válogatott szövetségi edzőjeként fontosnak tartja, hogy azok a fiatalok is lássák őket a medencében, akik életkoruknál fogva nem követhették figyelemmel élőben a csapat legnagyobb sikereit.

"Terveink szerint minden évben lesznek ilyen gálameccsek, ami nagyon fontos a toborzás szempontjából. Bízom benne, megtöltjük a lelátót, ami a sportágnak is jót tesz" - közölte a korábbi védő, aki elmondta, hogy tavaly meglepődött, amikor a mérkőzéseikre tíz perc alatt elfogytak a jegyek, ami jelzi, még mindig ekkora szeretet övezi őket.

Az eseményre a jegyértékesítés május végén indul, míg a csapatok felkészülését a gála internetes felületein lehet majd követni.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×