eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A veszprémi Momir Ilic (k), valamint a szegedi Thiagus dos Santos (j) és Jonas Källman (b) a férfi kézilabda NB I Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzésén a Veszprém Arénában 2018. március 10-én.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Sorsdöntő kézilabdás hétvége következik

Nagy kihívás előtt állnak a magyar férfi kézilabda-csapatok a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő hétvégi visszavágói előtt, a Veszprém és a Szeged is hétgólos hátrányból próbál továbbjutni. A nőknél a magyar élcsapatok a Magyar kupa négyes döntőjében lesznek érdekeltek.

A tavaly a BL-ben bronzérmes Veszprém vasárnap meglepetésre 32-25-re kapott ki a dán Skjern otthonában. Ljubomir Vranjes vezetőedző a találkozó után azt mondta: csapata gyengén játszott, és szégyelli magát. A klub vezetése időközben úgy döntött, az idényben több meccsen elért eredmények, és főleg az azokon nyújtott teljesítmény és hozzáállás miatt felfüggeszti a minimálbéren felüli fizetések folyósítását a játékosoknak és az edzői stábnak.

"Sírhatunk a történtek miatt, vagy felállhatunk és megváltoztathatjuk, ami történt. Az egyetlen út, ami járható, hogy együtt maradunk, és megpróbálunk nyerni saját közönségünk előtt" – mondta a klub honlapján Ljubomir Vranjes vezetőedző, aki azt várja, hogy játékosai igazi csapatként küzdjenek meg a hátrány ledolgozásáért.

Renato Sulic kijelentette, a szezon legjobb teljesítményét kell nyújtaniuk szombaton, semlegesíteniük kell a Skjern támadásait, és gyors ellenakciókkal lehet esélyük. Mikler Roland rendkívül jó, "tökéleteshez közeli" játékot vár a Veszprémtől.

"Biztos vagyok benne, hogy mindenki tudja, mekkora jelentősége van ennek a meccsnek. Nyilván a továbbjutásunk forog kockán" - tette hozzá a magyar válogatott kapus.

Csapattársai közül William Accambray és Győri Mátyás biztosan nem játszhat, és valószínűleg Nagy László sem térhet még vissza a március 10-én történt kézközépcsont-törése után.

A másik magyar csapat, a Szeged szintén hét góllal, 29-22-re kapott ki a német Kiel vendégeként az első mérkőzésen idegenben. A csongrádiak vasárnap délután fogadják a németeket. Bánhidi Bence, a csapat beállója bízik a csodában, és abban, hogy sikerül ledolgozni a hátrányt.

„Hazai pályán erősek vagyunk, és ezt szeretnénk megmutatni.

Előnyünkre válhat, ha a Kiel elhiszi, hogy a párharc már lefutott”

– mondta Bánhidi Bence, aki szerint a továbbjutáshoz 120 százalékot kell nyújtani.

A szegediek szlovén beállósa, Matej Gaber - akinek az év elején sérült meg a talpa - csatlakozott a kerethez, és vasárnap visszatérhet a pályára.

Legutóbb 2012-ben fordult elő, hogy egyetlen magyar csapat sem volt a nyolc között, mivel a Szeged nem jutott tovább a csoportkörből, a Veszprémet pedig a spanyol Ademar León búcsúztatta az egyenes kieséses szakasz első párharcában.

A nőknél a Bajnokok Ligája-negyeddöntőket jövő héten rendezik, előtte az élcsapatok a Magyar Kupa négyes döntőjében lesznek érdekeltek. A Győr és a címvédő Ferencváros már az elődöntőben találkozik a Papp László Budapest Sportarénában.

Danyi Gábor, a Győr jelenlegi másodedzője – aki július elsejétől az új vezetőedző lesz – azt mondta: csakis a kupagyőzelem lehet céljuk.

„Azt ígérem, hogy maximálisan, profi hozzáállással lépünk pályára, nem foglalkozunk azzal, hogy hányan sérültek” – utalt arra, hogy Nora Mörk után Tomori Zsuzsannát és Stine Oftedalt is elveszítette a csapat.

A Ferencváros a bajnokságban ősszel már legyőzte a Győrt, a fővárosiak arra alapozhatnak Kovacsics Anikó irányító szerint.

„Mindent kiadunk magunkból. Tudjuk, hogy a Győr jó csapat, de megpróbáljuk legyőzni őket,

ahogy az sikerült már ebben a szezonban” – nyilatkozta.

A kupa másik elődöntőjében a Siófok az Érd együttesével csap össze. Az NB I-ben a két csapat legutóbbi öt mérkőzését az érdiek nyerték.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×