eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hamiltont meglopták Ausztráliában - kemény a sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó szerint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel vasárnapi diadalához a szerencse is kellett; a Ferrari német pilótája úgy nyerte meg a szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, hogy egy boxkiállásnál előzte meg a címvédő Lewis Hamiltont.

Herald Sun:
"Hamiltont meglopták Ausztráliában. A leggyorsabb pilóta a leggyorsabb autóban a leggyorsabb volt a rajtnál, mégis másodikként intették le, pedig remekül versenyzett."

The Australian:
"Vettel előrecsempészte magát Hamilton mellett. Miután milliókat költöttek az autók fejlesztésére, majd órákon át teszteltek a barcelonai télben, hogy még nagyobb hírverés előzze meg Hamilton és Vettel párbaját, az idény első futamát egy biztonsági autó döntötte el, amelyik nem is volt a pályán."

Németország:

Bild:
"Egy komputerhiba révén Vettelnek az ölébe hullott a győzelem. A favorit Hamilton helyett a német nyert az idénynyitón."

Süddeutsche Zeitung:
"Rosszul okoskodtak a mérnökök, a lassabb autó győzött Melbourne-ben. Egy szoftver-defekt miatt Vettel ért elsőként a célba, míg Hamilton töprenghet, hogy az ösztönei helyett miért a rossz számítógépes adatokra bízta magát."

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"A szerencsés flótás. Vettel legyőzte a Mercedes stratégiai programját. Hamilton egy kalkulációs hiba miatt nem gyorsított."

Die Welt:
"Álomszerű kezdés. Vettel sikeréhez egy mercedeses szoftverhiba és a Ferrari-vásárló Haas hanyag szerelőcsapata is kellett. A Scuderia a meglepő diadal után szerény maradt."

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:
"Milyen szép ez a győzelem! A tavalyi győzelemnek ugyanakkor nagyobb súlya volt."

La Repubblica:
"Vettel lassabb volt, de élt a kínálkozó lehetőséggel."

Correire della Sera:
"Seb hadászati csapást mért ellenfelére, a Ferrari váratlan és fajsúlyos győzelmet aratott."

Ausztria:

Kurier:
"A legsikeresebb csapat 11 éve vár egy világbajnok pilótára, az első lépés megtörtént vasárnap ebbe az irányba. A vezetési tudomány mellett egy csipetnyi szerencse is kellett a Mercedes elleni harcban, amely alighanem idén is a legjobb autót mondhatja magáénak."

Die Presse:
"Aki azt állítja, hogy az F1-ből kiveszett az izgalom, az elmulasztotta az ausztráliai futamot. Nemcsak az volt érdekes, hogy a Mercedes odaajándékozta a győzelmet a Ferrarinak, hanem az is, hogy egy nejlonzacskó tönkretett egy csúcstechnológiás versenyautót. A negyedik körben kiállt Szergej Szirotkinnak ugyanis egy pályán összeszedett zacskó miatt állt le a hűtése a Williamsben."

Spanyolország:

Sport:
"Vettel boldogan de visszafogottan beszélt a sajtótájékoztatón. A német Fittipaldinak zsebben az első győzelem."

Mundo Deportivo:
"Vettel húzása színpadra kívánkozik. Hamiltont és a Mercedest megviselheti, hogy egy tökéletesen irányított futam érthetetlen módon kicsúszott a kezéből."

Franciaország:

Le Figaro:
"Hamilton előtt ki volt kövezve a diadalhoz vezető út, de egy fura közjáték keresztülhúzta a számításait. Két Ferrarival kellett megküzdenie, és amikor a 19. körben kiállt kerékcserére, Vettel elhúzhatott mellette. A német sikeréhez azért a Haas csapat közreműködése is szükséges volt."

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung:
"Vettel azt kiáltotta a célban, hogy +bella strategia+, és ez a dicséret motiválhatja a Ferrarit azoknak a feladatoknak az elvégzésében, amelyek a német szerint még előttük állnak. Az egyenesekben az olaszok egyenrangúak a Mercedesekkel, a kanyarokban viszont sok időt veszítenek. Vettel nem először rontotta el a Mercedes-bulit."

Tagesanzeiger:
"Vettel sikerével még a Mercedes komputere sem számolt."

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×