eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Már harmadik az Újpest az NB I-ben

A Paks hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott szombaton az Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában. A két csapat sorozatban ötödik egymás elleni összecsapásán osztozkodott a pontokon az élvonalban. A Debrfecen veresége miatt az Újpest a döntetlennel is feljött a harmadik helyre.

A hideg, szeles, esős időjárás miatt alig néhány száz néző lézengett a stadionban, ahol a vendégek gyakorlatilag az első perctől kezdve letámadták riválisukat. Az Újpest játszott mezőnyfölényben az első félidőben, és Simon Krisztián révén két nagy lehetőséget is elpuskázott.

A fordulást követően Simonhoz hasonlóan Novothny Soma is csak a kapufát találta el, előbbi bő negyedórával a vége előtt súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A paksiaknak a 77. percig kellett várniuk az első nagy lehetőségükre várniuk, de a lila-fehérekhez hasonlóan ők is csak a kapufát találták el, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Debrecenben folytatódott a Loki rossz és a Mezőkövesd jó sorozata. Helyzetek nélküli első negyedóra végén szinte a "semmiből" szerzett vezetést a DVSC. A gól azonban mintha a hazai együttest zavarta volna meg, a folytatásban ugyanis a vendégek átvették az irányítást, és egyre nagyobb fölényüket gólokra is váltották, így a szünetig fordítottak. A második játékrész elején tovább növelte előnyét a kiesés elől menekülő Mezőkövesd. A debreceniek kétgólos hátrányban aztán elkezdtek focizni, egyre nagyobb fölénybe kerültek, az utolsó negyedórában szinte kapujuk elé szegezték a vendégeket, ám csak szépíteni tudtak.

A Honvéd a hosszabbításban szerzett góllal nyert a Haladás ellen. Az első félidőben a Honvéd birtokolta többet a labdát, de mezőnyfölénye nem jelentkezett gólhelyzetekben, csak többnyire veszélytelen támadásokban és próbálkozásokban nyilvánult meg. A szünet előtti hajrában Bobál fejesgóljával mégis vezetést szerzett a kispesti csapat. A folytatásban lendületesebb futballt mutatott a Haladás, de Gróf bravúrja miatt eleinte nem tudott egyenlíteni, bő negyedóra elteltével azonban Jagodics szép csúsztatása már utat talált a kapuba. A gól után ismét a kispestiek vették át a játék irányítását, ám mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt. A vendégeknél Király remekelt a kapuban, míg a hazaiakat a kapufa mentette meg egy szabadrúgást követően. Amikor már úgy tűnt, hogy marad a pontosztozkodás, akkor a csereként beállt Danilo kapott labdát a bal oldalon, majd kilőtte a hosszú sarkot, így végül a kispestiek otthon tartották a három pontot. A mérkőzés során Halmosi Péter sárga lapott kapott a pályán, majd lecserélése után a kispadon is, így kiállította a bíró, de emiatt emberhátrányba nem került a szombathelyi együttes.

A Vasas az utolsó pillanatokban bukta el a győzelmet a Diósgyőr ellen Újpesten. Bognár Tamás játékvezető a szünet előtt "spórolt" a figyelmeztetésekkel, a második félidő elején azonban már nem: bő tíz perc alatt négy DVTK-játékos kapott sárga lapot. A 71. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, de Berecz Zsombor góljához kellett a miskolci kapus, Antal Botond hibája is. A Vasas a hajráig biztosan őrizte minimális előnyét, ám a DVTK a négyperces hosszabbítás utolsó percében egyenlített: Dusan Brkovic egy szabadrúgás után fejjel volt eredményes.

Felcsúton az első félórában a hazaiak birtokolták többet a labdát, fölényükre jellemző volt, hogy a Balmazújváros alig lépte át a félpályát. Ezt követően kiszabadultak a vendégek a szorításból, de igazi gólhelyzet csak a Videoton előtt adódott az utolsó percben: egy sarokrúgás után Marko Scepovic két méterről az előtte fekvő védőbe lőtt. A második félidő elején aktívabban kezdett a Balmazújváros, de nem tartott sokáig a lendület. A fehérváriak elkeseredetten harcoltak a győzelemért, de veszélyt csak a vendégek kontratámadásai hordoztak magukban. Mégis a Videoton szerezte meg a vezetést, miután Juhász Roland fejjel volt eredményes. Mint utóbb kiderült, a csapatkapitány gólja győzelmet eredményezett a hazaiak számára.
  

Paks–Újpest 0-0

Debrecen–Mezőkövesd 2-3

Honvéd–Haladás 2-1

Vasas–Diósgyőr 1-1

Videoton–Balmazújváros 1-0

 

 

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×