eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Twitter / Europe League

Gulácsiék az Olympique Marseille ellen

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig az Olympique Marseille együttesével találkozik a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjében.

A Nyonban rendezett pénteki sorsoláson Szoboszlai Dominik klubja, a Salzburg a Lazióval került össze, míg a spanyol bajnokságban második, az Európa Ligában 2010-ben és 2012-ben győztes Atlético Madrid a Sporting Lisboával, az Arsenal pedig a CSZKA Moszkvával játszik.

A negyeddöntő párosítása:
RB Leipzig (német)-Olympique Marseille (francia)
Arsenal (angol)-CSZKA Moszkva (orosz)
Atlético Madrid (spanyol)-Sporting Lisboa (portugál)
Lazio (olasz)-Salzburg (osztrák)

A lipcsei klub története első európai kupaszezonjában érdekelt, azonban már van történelme francia riválissal szemben, ugyanis a mostani Bajnokok Ligájában azonos csoportban szerepelt az AS Monacóval, amelyet idegenben 4-1-re legyőzött, otthon pedig 1-1-es döntetlent játszott vele.

Az Arsenalnak az előzmények alapján nem lesz könnyű dolga orosz riválisával, ugyanis a klub történetének egyik legsúlyosabb vereségét a második számú európai sorozatban a Szpartak Moszkvától szenvedte el az 1982/83-as idényében, amikor is összesítésben 8-4-gyel maradt alul.

A sorozatban még veretlen salzburgiak a 2009/10-es idény csoportkörében játszottak a Lazióval, mindkét felvonást az osztrákok nyerték 2-1-re.

Az első meccseket április 5-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A döntőt május 16-án Lyonban játsszák.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×