INFORÁDIÓ 
2018. szeptember 24. hétfő
Gellért, Mercédesz

tenisz

novak djokovic

taróczy balázs

Taróczy Balázs szerint nagy gond van Novak Djokoviccsal

Taróczy Balázs szerint nagy gond van Novak Djokoviccsal

Mentálisan kell megújulnia Novak Djokovicnak, hogy újra a régi formájában játszhasson -- mondta az InfoRádiónak Taróczy Balázs, korábbi Grand Slam-bajnok teniszező, miután a szerb klasszis a világranglista 109. helyezettjétől, a japán Daniel Tarótól kapott ki az Indian Wells-i ATP tenisztornán.

Kiesett a 12-szeres GS-bajnok Novak Djokovic, a könyöksérülés miatt két hónapot pihenő szerbet a japán Daniel Taro búcsúztatta, aki 109. a világranglistán.

Taróczy Balázs az InfoRádióban elmondta, a volt világelső a sérülése után sokkal hamarabb tudott elkezdeni játszani, mint remélte, de nyilatkozatai szerint úgy érzi magát a pályán,

mintha életében először játszana az ATP Touron.

Annak ellenére, hogy nincsenek fájdalmai, még mindig a könyökével van elfoglalva, és úgy érzi, hogy nagyon nehéz helyzetbe került, mert minden elölről kell kezdenie - de Taróczy szerint ez csak önfelmentés. 

"Egy ilyen nagy játékosnak, akit persze a sérülés kicsit visszavetett, fejben kell lerendeznie ezt a kérdést, el kell döntenie, hogy mennyire akar játszani, mennyire tud olyan éhes lenni a sikerre, mint korábban, és vannak kétségeim, hogy vajon megvan-e benne az az elképesztő ambíció és harapás, amely korábban ott tartott őt a világ teniszének a tetején.

Márpedig enélkül nem lehet"

- mondta az egykori Grand Slam-győztes magyar teniszszakember.

 

Taróczy úgy véli, 

önmaga előtt is egy kifogás csak, hogy zavarja a könyöke,

s noha a részletek ismerete hiányában nem tudja a helyzetét pontosan megítélni, de azt látja, hogy újabb célokat kell keresnie magának.

"Nadal és Federer éppen azért tudott visszajönni a csúcsra, mert mindketten ugyanolyan, ha nem éhesebben tértek vissza, és újabb célokat találtak maguknak" - mondta Taróczy Balázs.

Nyitókép: Taccjana Zenkovics
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH