INFORÁDIÓ 
2018. június 20. szerda
Rafael

Taróczy Balázs szerint nagy gond van Novak Djokoviccsal

Mentálisan kell megújulnia Novak Djokovicnak, hogy újra a régi formájában játszhasson -- mondta az InfoRádiónak Taróczy Balázs, korábbi Grand Slam-bajnok teniszező, miután a szerb klasszis a világranglista 109. helyezettjétől, a japán Daniel Tarótól kapott ki az Indian Wells-i ATP tenisztornán.

Kiesett a 12-szeres GS-bajnok Novak Djokovic, a könyöksérülés miatt két hónapot pihenő szerbet a japán Daniel Taro búcsúztatta, aki 109. a világranglistán.

Taróczy Balázs az InfoRádióban elmondta, a volt világelső a sérülése után sokkal hamarabb tudott elkezdeni játszani, mint remélte, de nyilatkozatai szerint úgy érzi magát a pályán,

mintha életében először játszana az ATP Touron.

Annak ellenére, hogy nincsenek fájdalmai, még mindig a könyökével van elfoglalva, és úgy érzi, hogy nagyon nehéz helyzetbe került, mert minden elölről kell kezdenie - de Taróczy szerint ez csak önfelmentés. 

"Egy ilyen nagy játékosnak, akit persze a sérülés kicsit visszavetett, fejben kell lerendeznie ezt a kérdést, el kell döntenie, hogy mennyire akar játszani, mennyire tud olyan éhes lenni a sikerre, mint korábban, és vannak kétségeim, hogy vajon megvan-e benne az az elképesztő ambíció és harapás, amely korábban ott tartott őt a világ teniszének a tetején.

Márpedig enélkül nem lehet"

- mondta az egykori Grand Slam-győztes magyar teniszszakember.

 

Taróczy úgy véli, 

önmaga előtt is egy kifogás csak, hogy zavarja a könyöke,

s noha a részletek ismerete hiányában nem tudja a helyzetét pontosan megítélni, de azt látja, hogy újabb célokat kell keresnie magának.

"Nadal és Federer éppen azért tudott visszajönni a csúcsra, mert mindketten ugyanolyan, ha nem éhesebben tértek vissza, és újabb célokat találtak maguknak" - mondta Taróczy Balázs.

Kezdőlap Sport Taróczy Balázs szerint nagy gond van Novak Djokoviccsal

A címlapról ajánljuk