eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Juventus hősies játékkal továbbment

A Juventus hősies játékkal továbbment

A Manchester City mellett a Juventus jutott tovább szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből, ugyanis a hazai döntetlent követően, hátrányról fordítva, 2-1-re legyőzte a Tottenham Hotspurt a visszavágón.

A londoni csapat kezdte lendületesebben a találkozót, noha a gól nélküli döntetlen számára volt kedvező. A hazaiak sorra dolgozták ki a jobbnál jobb lehetőségeket, de a helyzetek rendre kimaradtak, eközben az olaszok alig jutottak el az ellenfél kapujáig, igaz, egy ízben büntetőt kértek számon - jogosan - a játékvezetőn. A Tottenham fölénye még a szünetet előtt góllá érett, bár a dél-koreai Szon a lövésével a saját lábát találta el, úgy pattant a labda a hálóba.

A bekapott gól által a kiesés szélére sodródott Juventus a folytatásban sem tudott változtatni, így a második félidőben is a Tottenham járt közelebb az újabb találathoz. Ennek ellenére a torinóiak szórványos ellentámadásaik egyikéből, az első kaput eltaláló lövésükből egyenlítettek az argentin Higuain révén. Ez pedig olyan rövidzárlatot okozott a hazai együttesnél, hogy egy újabb védelmi megingást követően - Higuain ugratta ki a gólszerző Dybalát - három perccel később már hátrányban volt, s így kiesésre állt. A hajrában ismét veszélyesen rohamoztak a londoniak, de nem sikerült egyenlíteniük, amivel kicsikarták volna a hosszabbítást, egyszer a kapufa mentette meg a vendégeket.

A másik szerdai párharcban a Premier League-ben toronymagasan éllovas Manchester City továbbjutásához nem fért kétség, mivel az első felvonást 4-0-ra nyerte a Basel ellen, így a hazai visszavágó már csak formalitásnak tűnt. A szigetországiak több kulcsjátékosukat pihentetve 2-1-re kikaptak, de negyeddöntős szereplésük egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

Manchester City (angol)-FC Basel (svájci) 1-2 (1-1)

Továbbjutott: a Manchester City 5-2-es összesítéssel.

Tottenham Hotspur (angol)-Juventus (olasz) 1-2 (1-0)

Továbbjutott: a Juventus 4-3-as összesítéssel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×