eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Messi 600, Ronaldo 300!

Messi 600, Ronaldo 300!

A barcelonai Sport meglehetősen egyértelműen fogalmazott Ernesto Valverde csapatának az Atlético Madrid elleni 1-0-s győzelme után: a bajnoki cím szinte biztos.

A 2017–2018-as idényben eddig még nem volt ekkora tömeg a Camp Nouban, hivatalosan 90 356 néző fogadta a csapatokat, s búcsúzott a múlt héten elhunyt korábbi gólkirálytól, Enrique Castrótól, azaz Quinitől. Maga a mérkőzés csalódást hozott azoknak, akik nem úgy ültek le nézni, hogy mindegy, hogy milyen játékkal, csak győzzön a Barcelona.

Nyert, de nem jó játékkal, nem látványos mérkőzésen

– de ez az Atléticón is múlt. Diego Simeone együttese mintha eleve lemondott volna arról, hogy győzelmével kétpontosra faragja a hátrányát.

A találkozó a 26. percben dőlt el, Lionel Messi, pályafutása során először, sorozatban a harmadik mérkőzésén is bevágott egy szabadrúgásgólt. Ezúttal a liga (a kapott gólok számát tekintve) legjobb kapusának, Jan Oblaknak csavarta fel a labdát a bal felső sarokba. Az argentin szupersztárnak ez volt pályafutása 600. gólja, 2016 áprilisában, a Valencia ellen lőtte az ötszázadikat, 23 hónap kellett neki száz gólhoz.

A meccs egyetlen negatívuma katalán szempontból, hogy Andrés Iniesta megsérült, így nagy valószínűséggel nem játszhat majd a Chelsea elleni BL-mérkőzésen sem. A győzelemmel a Barcelona ismét nyolc ponttal vezet a bajnokságban, s már csupán tizenegy forduló van hátra.

A Real Madrid 3-1-re megverte a Getafét, s ezzel valamelyest közelebb lépett az Atlético Madridhoz. Gareth Bale szerezte meg az első gólt, aki immár tizenegy gólnál tart a szezonban, ezzel a csapat második legeredményesebb játékosa Cristiano Ronaldo mögött.

Bale 117. alkalommal játszott a spanyol élvonalban, s ezzel megdöntötte David Beckham csúcsát.

Immár a walesi a spanyol élvonalban legtöbbször szerepelt brit futballista. A 117 meccsen 62 gólt ért el, ami szintén nem lebecsülendő.

A portugál ezúttal két gólt szerzett, az elsővel ő is elérkezett egy mérföldkőhöz: ez volt a spanyol élvonalban szerzett háromszázadik találata. Ehhez mindössze 286 meccsre volt szüksége! Rajta kívül mindössze egy játékos szerzett háromszáz gólt a spanyol élvonalban: Lionel Messi (373).

Primera División, 27. forduló

Levante–Espanyol 1-1

Real Madrid–Getafe 3-1

Sevilla–Athletic Bilbao 2-0

Villarreal–Girona 0-2

Deportivo–Eibar 1-1

Leganés–Málaga 2-0

Barcelona–Atlético Madrid 1-0

Real Sociedad–Alavés 2-1

Valencia–Real Betis 2-0

Az élcsoport: 1. Barcelona 69 pont, 2. Atlético Madrid 61, 3. Real Madrid 54, 4. Valencia 53.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×