INFORÁDIÓ 
2020. január 27. hétfő
Angelika

aréna

bánhidi ákos

rövidpályás gyorskorcsolya

olimpia

Elmék harca is kellett a magyar olimpiai aranyhoz

Elmék harca is kellett a magyar olimpiai aranyhoz

Felnéz kínai edzőtársára Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó-válogatott csapatmenedzsere, ugyanakkor nem titkolja, hogy a közös munka nem könnyű. Beszélt a videózás fontosságáról is.

Az edzőkollégáiról is szót ejtett Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó válogatott csapatmenedzsere az InfoRádió Aréna című műsorában. A legtöbben Linaként szólítják Csang Csinget, a válogatott kínai vezetőedzőjét. Bánhidi Ákos szenzációs trénernek tartja, de mint fogalmazott, nehéz vele együtt dolgozni.

Más kultúrából jön, másként gondolkodik, de a hat év sokat segített abban, hogy

fél szavakból is megértsük egymást

– emelte ki.

Bánhidi Ákos hozzátette: a csapat mellett nemcsak az edzők, hanem egy 15 fős stáb dolgozik, a siker pedig a közös munka eredménye.

Elmondta, hogy a videoelemzésre is nagy hangsúlyt fektetnek. Van egy videotechnikus, aki rögzíti az edzéseket, más csapatokét is.

„Megnézzük a többi csapat edzését is, így be lehet látni a kártyákba. Kiderülhet, hogyan gyakoroltatják a váltót. A videóról derült ki, hogy az amerikaiak kit állítanak csatasorba a végén. Ez azért fontos, hogy a mi emberünket hogyan küldjük majd a jégre” - fejtette ki, példaként említve, hogy a váltó döntőjében egy előzést köszönhettek annak, hogy máskor váltottak, mint a kínaiak.

Bánhidi Ákos az elmék harcának nevezte a taktikázásnak ezt a részét.

„Nagyszerű színfoltja a mi munkánk nem látott területének az, hogyan kell ilyen segítséggel vagy e nélkül kitalálni a másik gondolatát. A miénket is igyekeznek kitalálni az ellenfelek.

Nem mindegy, hogyan tud egy edző borsot törni a másik orra alá”

- jelezte a csapatmenedzser.

Beszélt arról is, mennyi szerepe van a szerencsének a short trackben.

„Nagyjából 70 százalék dönt arról, hogy a korcsolyázás technikai állapota milyen mértéket ölt. Óhatatlanul a szerencsefaktor is benne van a sportban, hiszen 50-vel korcsolyáznak egy vékony pengén, és bizonyos helyzetek taktikai értékelésén rengeteg múlik” - fejtette ki.

Bánhidi Ákos hozzátette: jelenleg is lát néhány olyan tehetséget, akik idővel magas szintre kerülhetnek.

Kapcsolódó hang

Bánhidi Ákos 1.
 


Bánhidi Ákos 2.
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018