eur:
394.46
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Elmék harca is kellett a magyar olimpiai aranyhoz

Elmék harca is kellett a magyar olimpiai aranyhoz

Felnéz kínai edzőtársára Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó-válogatott csapatmenedzsere, ugyanakkor nem titkolja, hogy a közös munka nem könnyű. Beszélt a videózás fontosságáról is.

Az edzőkollégáiról is szót ejtett Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó válogatott csapatmenedzsere az InfoRádió Aréna című műsorában. A legtöbben Linaként szólítják Csang Csinget, a válogatott kínai vezetőedzőjét. Bánhidi Ákos szenzációs trénernek tartja, de mint fogalmazott, nehéz vele együtt dolgozni.

Más kultúrából jön, másként gondolkodik, de a hat év sokat segített abban, hogy

fél szavakból is megértsük egymást

– emelte ki.

Bánhidi Ákos hozzátette: a csapat mellett nemcsak az edzők, hanem egy 15 fős stáb dolgozik, a siker pedig a közös munka eredménye.

Elmondta, hogy a videoelemzésre is nagy hangsúlyt fektetnek. Van egy videotechnikus, aki rögzíti az edzéseket, más csapatokét is.

„Megnézzük a többi csapat edzését is, így be lehet látni a kártyákba. Kiderülhet, hogyan gyakoroltatják a váltót. A videóról derült ki, hogy az amerikaiak kit állítanak csatasorba a végén. Ez azért fontos, hogy a mi emberünket hogyan küldjük majd a jégre” - fejtette ki, példaként említve, hogy a váltó döntőjében egy előzést köszönhettek annak, hogy máskor váltottak, mint a kínaiak.

Bánhidi Ákos az elmék harcának nevezte a taktikázásnak ezt a részét.

„Nagyszerű színfoltja a mi munkánk nem látott területének az, hogyan kell ilyen segítséggel vagy e nélkül kitalálni a másik gondolatát. A miénket is igyekeznek kitalálni az ellenfelek.

Nem mindegy, hogyan tud egy edző borsot törni a másik orra alá”

- jelezte a csapatmenedzser.

Beszélt arról is, mennyi szerepe van a szerencsének a short trackben.

„Nagyjából 70 százalék dönt arról, hogy a korcsolyázás technikai állapota milyen mértéket ölt. Óhatatlanul a szerencsefaktor is benne van a sportban, hiszen 50-vel korcsolyáznak egy vékony pengén, és bizonyos helyzetek taktikai értékelésén rengeteg múlik” - fejtette ki.

Bánhidi Ákos hozzátette: jelenleg is lát néhány olyan tehetséget, akik idővel magas szintre kerülhetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×