eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Dráma Londonban

Dráma Londonban

A Manchester City négy nap alatt két győzelmet aratott a Big Sixbe, a nagy hatosba tartozó riválisok ellen, s feltartóztathatatlanul masírozik a rekordpontszámmal megnyert bajnoki elsőség felé. Nagy bajban van ellenben a jövő idénybeli BL-szereplést tekintve a két londoni csapat, a Chelsea és főleg az Arsenal.

Pep Guardiola együttese 18 ponttal vezet a városi rivális United hétfő esti mérkőzése előtt – ez a legnagyobb előny, amellyel egy csapat vezeti a Premier League-et 2006 márciusa óta. Akkor Mourinho Chelsea-je előzte meg ezzel a különbséggel Sir Alex Ferguson Manchester Unitedjét. A katalán edző a második tréner, aki egy bajnoki éven belül kétszer is legyőzte Antonio Contét, az első 2012–2013-ban Delio Rossi volt, a Sampdoria élén.

Dráma Londonban

A meccs egyetlen gólját Bernardo Silva szerezte, aki nagyszerű gólt rúgott csütörtökön Petr Cechnek az Emiratesben, most pedig a cseh kapus előző angliai klubját sem kímélte. Meglepő, de igaz: a Manchester City játékosai közül 2018-ban eddig egyedül Sergio Agüero szerzett a portugálnál több gólt! Még egy kiváló és sokat mondó adat a BBC statisztikusaitól: 2010-es bemutatkozása óta David Silvának a vasárnapi volt a 73. gólpassza, legalább hússzal többnél jár, mint bárki is azóta.

A Chelsea-nél csak negatív mutatók vannak,

a „kékek” egyetlen egyszer sem találták el a kaput egész mérkőzésen. Minden sorozatot figyelembe véve zsinórban negyedszer veszítettek idegenben, hasonlóra még Roman Abramovics érkezése előtt, 2003-ban volt példa. Az adat azért is érdekes, mert a Chelsea következő idegenbeli meccse tíz nap múlva a Barcelona elleni BL-találkozó lesz, ahol idegenben kellene kiharcolni a továbbjutást.

A Chelsea lemaradása a negyedik helyen álló, s így még BL-induló Tottenham mögött öt pont. Sok, de akkor mit mondjunk az Arsenalról, amely vasárnap kikapott a Brightontól, s 13 ponttal áll a Spurs mögött.

A Brighton 1982 óta először nyert az „ágyúsok” ellen, Arsène Wenger együttese sorozatban a negyedik mérkőzését veszítette el a Ligakupa-döntőt is beleértve.

Az Arsenal 35 meccs után kapott ki ismét egy újonctól

a Premier League-ben. Immár tizenegy mérkőzésen sorozatban mindig kapott gólt a bajnokságban, ezzel beállította PL-történetének egyik negatív rekordját. Az „ágyúsok” a mostani bajnoki szezonban 15 idegenbeli meccsen csupán 13 pontot szereztek, ez a legrosszabb teljesítményük 1989-1990 óta.

Premier League, 29. forduló

Liverpool–Newcastle United 2-0

Leicester City–Bournemouth 1-1

Southampton–Stoke City 0-0

Swansea City–West Ham United 4-1

Tottenham–Huddersfield Town 2-0

Watford-West Bromwich Albion 1-0

Burnley-Everton 2-1

Brighton-Arsenal 2-1

Manchester City-Chelsea 1-0

Az élcsoport: 1. Manchester City 78 pont, 2. Liverpool 60, 3. Manchester United 59 (28 mérk.), 4. Tottenham 58, 5. Chelsea 53.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×