eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Abbahagyhatja a korcsolyázást az aranyváltó kulcsembere

Abbahagyhatja a korcsolyázást az aranyváltó kulcsembere

Knoch Viktor egyelőre ünnepli az olimpiai aranyérmet, és a márciusi világbajnokságig néz előre. utána feleségével egyeztet a folytatásról, és azt mondja, az olimpiai bajnoki cím sem veheti el a józan eszét.

Az olimpiai aranyérmes rövid pályás gyorskorcsolyváltó két pécsi tagját, Burján Csabát és Knoch Viktort a Lauber Dezső Sportcsarnokban is köszöntötték, pedig amint a csapat rangidőse, Knoch Viktor a Magyar Időknek elárulta, hajszálon múlt, hogy a phjongcshangi játékok idején ő már nem visszavonult sportolóként nézte a versenyeket.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat záró állomásán, amikor nem jutottak be a döntőbe, és elúszni látszott a váltó olimpiai kvótája, azt mondta Burján Csabának:

"Ha hazamegyünk, lehet, hogy abbahagyom. Mert mi a fenéért korizzak még?"

A kvalifikációs versenyek nem sikerültek jól, végül mégis indulási jogot szereztek, az olimpiai döntőben pedig Knoch Viktor szerint végre hibátlanul mentek. 

"Az olimpián mindegyikünk maximálisan odatette magát, fejben is erősek voltunk, és nagyon akartuk a sikert" - mondta a negyedik olimpiájáról hazatérő sportoló, aki beszélt a folytatásról is: egyelőre csak a márciusi világbajnokságig néz előre.

"Utána leülünk a feleségemmel, és megbeszéljük, hogyan legyen tovább. A következő olimpiáig négyszer háromszázhatvanöt nap van, amit végig kell edzeni, és a mi sportágunk fizikálisan és mentálisan is embert próbáló. Egy még oly hatalmas siker után is, mint az olimpiai bajnoki arany,

nem szabad kidobni a józan észt,

a gondolkodást, és felelőtlenül kijelenteni, hogy megyek tovább. Annál azért idősebb vagyok, és intelligensebbnek tartom magam, hogy ilyet tegyek. Az biztos, hogy nálunk a huszonhét-huszonkilenc év a vízválasztó, amikor az emberek vagy azt mondják, hogy elég volt, vagy vállalnak még négy évet. A kanadai Hamelin most hagyja abba, harminchárom évesen" - mondta a 28 éves korcsolyázó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×