eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Messi nagy adósságot törleszthet

Messi nagy adósságot törleszthet

A labdarúgó Bajnokok Ligája mai két nyolcaddöntője közül az egyik egy igazi klasszikus: a Chelsea a Barcelonát fogadja. A másik párban a Bayern München vendége az őszi csoportszakasz egyik meglepetése, a török Beşiktaş lesz este 20.45-től.

Lionel Messi még soha nem lőtt gólt a Chelsea-nek, pedig nyolc mérkőzésen is pályára lépett a kékek ellen. A Bajnokok Ligájában eddig 16 ország 37 klubja ellen talált a kapuba (egyébként éppen százszor), hét ellen nem tudott csak gólt lőni. A hét egyike a Chelsea. Ez azért is meglepő, hogy csupán a Milan ellen játszott több játékpercet (720 perc), mint a londoni kékek ellen (655). Ugyanakkor Petr Čech - aki ellen hat mérkőzésen próbálkozott hiába, még tizenegyest is kihagyott, s három kapufát rúgott - már nem a Chelsea kapusa...

Messi nagy adósságot törleszthet

Az egyik angol lap szerint

Messi tart a mérkőzéstől, de nem a saját rossz mérlege miatt.

Nem lelkesedik az ötletért, hogy Ernesto Valverde esetleg André Gomest is beállítja a kezdő tizenegyébe. Messi úgy véli, támadószellemű csapat kell, hogy a Barcelona szerezzen idegenben gólt. Valverde egyébként mindössze három meccset veszített el azóta, hogy átvette a csapatot, ebből kettőt a Real Madrid ellen a spanyol szuperkupában, egyet pedig az Espanyol ellen a spanyol Király-kupában.

Messinek nagy a respektje a Chelsea-nél, egykori klubtársa és jó barátja, Cesc Fabregas áradozott róla, szerinte

az argentin a Premier League-ben is a legjobb futballista lenne,

ha egyszer elhagyná a katalánokat.

A Chelsea a londoni The Times szerint 3-4-3-as felállással készül Antonio Conte César Azpilicueta és Gary Cahill között a dán Christensent favorizálja, a két szélső középpályás Victor Moses és Marcos Alonso lehet, köztük N'Golo Kanté és Cesc Fábregas kezdhet. Maradhat a csapatban Pedro, visszatérhet a korábban sérült Álvaro Morata, aki mellett jó BL-mérlege szól, s nyilván nem kérdéses, hogy Eden Hazard is játszik. Thibaut Courtois a kapus. Ha így áll fel a Chelsea, négy spanyol válogatott játszik a Barcelona ellen. A katalánoknál csupán eggyel több spanyol kezd... (Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Paulinho vagy André Gomes, Busquets, Rakitić, Iniesta – Messi, Luis Suárez) Valverde tizenegyéből hárman - Paulinho, Piqué és Luis Suárez - játszottak korábban a Premier League-ben.

Antonio Conte állása nem tétje a Barcelona elleni nyolcaddöntőnek – ezt mondják a Chelsea-nél, de a gondolat már önmagában sejteti, hogy az olasz edző szénája nem áll jól. Legkésőbb a nyáron biztosan távozik – hacsak a Bajnokok Ligájában nem ér el olyan eredményt, amely után „nem lehet” elküldeni.

A másik párban a Bayern München a Beşiktaşt fogadja. Jupp Heynckes visszatérése óta a csapat csupán a Mönchengladbach elleni bajnokit veszítette el, s a Bajnokok Ligájában egyébként is félelmetes a hazai mérlege. A csapat

sorozatban a tizennegyedik mérkőzését készül megnyerni,

még ha Heynckes igyekszik is minden fórumon hangsúlyozni, hogy egyáltalán nem veszik könnyen a törököket. Érdekes egyébként, hogy ez az egyetlen nyolcaddöntő a Bajnokok Ligájában, amelyben két 2017-es országos bajnok találkozik.

Şenol Güneş, akit Fatih Terim mellett okkal tartanak minden idők második (vagy másik) legnagyobb török edzőjének, a 2002-es világbajnokságon ő vezette az elődöntőbe, illetve a bronzéremig hazája válogatottját, udvariasan nyilatkozott a mérkőzés előtt. Azt mondta, az idényben először nem a csapata az esélyese a maga mérkőzésének. A Beşiktaş az egyedüli csapat az őszi 32-es főtábla szereplői közül, amelyik mind a három idegenbeli mérkőzését megnyerte! Ha már Güneşnél tartunk, emeljük azt is ki, hogy a BL-történelemben ritka magas a két edző életkora, a török tréner 65, Jupp Heynckes 72 éves.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×