eur:
393.92
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Győzelemmel zártak a magyarok a Négy nemzet tornán

Az első harmadban aktívabb lengyel válogatottat láthatott a közönség - ehhez hozzájárult három emberelőny is -, ám a játékrész végére felpörgő magyarok állták a rohamokat, így nem született gól.

A második húsz perc a hazaiak kettős fórjával indult, amit ki is használtak. A magyarok továbbra is sok időt töltöttek hátrányban, egyenlő létszámnál azonban az olaszok ellen bemutatkozó Odnoga Mátyás megszerezte első gólját a nemzeti csapatban.

Sokáig azonban nem örülhetett az egyenlő állásnak Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese, egy perc múlva újra lengyel előnyt mutatott az eredményjelző (2-1).

A záró felvonásban egy kipattanó korongra csapott le remek ütemben Sofron István, aki a kazahok és az olaszok után a lengyelek kapuját is bevette. Magosi Bálint remek ütemű közbenyúlása a hajrában vezetéshez juttatta a vendégeket. Az utolsó percekben a "menetrendszerűen" érkező lengyel emberelőny, majd a hazaiak kapus-lehozatala állította nehéz helyzet elé a magyar együttest, amely azonban megőrizte hálóját az újabb góltól.

A másik vasárnapi találkozón a kazahok a hajrában esett találattal megverték az olaszokat, így százszázalékos mérleggel nyerték meg a tornát, amelyet a magyarok a második helyen zártak.

A divízió I/A világbajnokságon a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, a feljutó Nagy-Britannia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyarok ellenfele április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Eredmények, Négy nemzet torna, 3. forduló:

Lengyelország-Magyarország 2-3 (0-0, 2-1, 0-2)

Kazahsztán-Olaszország 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

szombaton játszották:

Magyarország-Olaszország 4-1

Kazahsztán-Lengyelország 4-1

pénteken játszották:

Kazahsztán-Magyarország 5-2

Olaszország-Lengyelország 2-1

A torna végeredménye: 1. Kazahsztán 3 győzelem/0 vereség, 2. Magyarország 2/1, 3. Olaszország 1/2, 4. Lengyelország 0/3

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×