eur:
394.67
usd:
371.81
bux:
66843.13
2024. április 16. kedd Csongor
Nora Mörk durva sérülést szenvedett

Nora Mörk durva sérülést szenvedett

A Győri Audi ETO KC hazai pályán 32-23-ra nyert dán Nyköbing ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A győriek norvég átlövője, Nora Mörk súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett.

A győriek játékosai közül a német Anja Althaus és a brazil Eduarda Amorim kihagyta a találkozót, előbbinek novemberben elszakadt a térdszalagja, utóbbinak pedig január közepén megsérült a keze.

Ellenállhatatlanul kezdett a Győr, amely a 14. percben már 6-2-re vezetett. Dán időkérés után rendezte sorait a vendégcsapat, és a 21. percben egyenlített (8-8). A házigazdák ekkor összekapták magukat, és két perc alatt ismét elléptek négy góllal. Az első felvonás zárásaként Tomori Zsuzsanna harmadik kísérlete már sikeres volt, így a szünetben ötgólos volt a hazaiak előnye (14-9). A győrieknél az első félidőben Kari Aalvik Grimsbö a kapuban kiváló teljesítményt nyújtott, Cornelia Nycke Groot öt kísérletéből pedig mind az öt sikeres volt.

A második játékrészben Nora Mörk "vette hátára" a Győrt, amely az átlövő góljainak köszönhetően őrizte magabiztos vezetését. A vendégek a 40. percben először voltak eredményesek beállósuk révén, ezt követően a dánok a bejátszásokat erőltették, felemás sikerrel. A 47. percben érzékeny veszteség érte a házigazdát: Mörk ziccergólját követően térdét fájlalva a földön maradt. A norvég klasszist hordágyon vitték le a pályáról, ahová aztán már nem is tért vissza. Társai azonban nélküle is megőrizték a lendületüket, és növelték előnyüket az elfáradó dánokkal szemben.

A magyar csapat szombaton este a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjében.

Győri Audi ETO KC-Nyköbing FH (dán) 32-23 (14-9)

A győri gólszerzők: Groot, Mörk 8-8, Knedlikova 4, Broch, Görbicz, Oftedal 3-3, Tomori 2, Bódi 1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×