eur:
393.87
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Még mindig nem tudni biztosan, ki lesz a Duna Aréna gazdája

Még mindig nem tudni biztosan, ki lesz a Duna Aréna gazdája

Évi egymilliárd forintba kerül a Duna Aréna üzemeltetése, aminek nincs gazdája a vizes vb után - írta a Népszava hétfőn. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ezután sajtótájékoztatón elmondta: egymás után több gazdája is volt a Duna Arénának.

Hiába írtak ki közbeszerzést, jelentkező híján a Nemzeti Sportközpontokra maradhat a 43 milliárd forintból a vizes vb-re felépített Duna Aréna.

"Az üzemeltető kérdése érdekes" - kezdte részletezni a helyzetet hétfőn sajtótájékoztatón Seszták Miklós. Várhatóan a Nemzeti Sportközpontok (NSK) lesz az üzemeltető, a helyzet azonban nem egyszerű - tette hozzá.

"Amikor elkészült a másfél év alatt felépített uszoda, valakinek el kellett kezdeni üzemeltetni, ezért megkapta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV), azután, ha jól emlékszem, június elsejéig az NSK üzemeltette. Ezt követően jött a vb-üzemmód és Bp2017 Nonprofit Kft. kapta meg a feladatot (amely, mivel ilyen rutinja nincs, kiadta egy külsős cégnek, amelynek augusztus végéig van szerződése az aréna és a mellette lévő szurkolói zóna üzemeltetésére - a szerk.). Ezután kerül vissza Balázsékhoz (Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos irányítása alá - a szerk.), hogy az eredeti állapotot visszaállítsák."

Seszták Miklós hozzátette:

próbálják megoldani, hogy a munkálatok által nem érintett vízfelületek időközben használhatók legyenek.

A nemzeti fejlesztési miniszter szerint akkor már ismét az NSK-nak kell lennie az üzemeltetőnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×