eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Drasztikus változások jöhetnek a futballban

Drasztikus változások jöhetnek a futballban

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) azt javasolja, a jövőben hatvanperces mérkőzések legyenek a mostani kilencven percesek helyett.

A szervezet azért változtatna, mert szerinte a mostani, futóórával lebonyolított összecsapásokon nagyjából egyórás a tiszta játékidő: éppen ezért kellene kétszer 30 percnyi tiszta játékidővel megrendezni a találkozókat. Ez azt jelenti, hogy

az óra megállna, amikor szabálytalanság történik, egy játékos megsérül, vagy a labda elhagyja a játékteret.

Az IFAB "Play Fair!" ("Játssz tisztán!") című munkáját - melynek ez a javaslat is a része - több labdarúgó, így például Petr Cech, az Arsenal kapusa, vagy Gianfranco Zola korábbi 35-szörös olasz válogatott támadó lelkesen fogadta, mondván ezzel elejét lehetne venni a most jellemző időhúzásoknak.

A javaslatok között szerepel az is, hogy egy szabadrúgást vagy szögletet magának is passzolhat, előbbit ráadásul akkor is el lehetne végezni, ha a labda mozgásban van. Tizenegyes járna azért, ha a kapus kézzel fogja meg a hazaadott labdát , és büntető gólt jegyeznének fel a támadó csapatnak, ha a kapuba tartó labdát kézzel üti ki az ellenfél mezőnyjátékosa.

Az 1886-ban alapított, nyolctagú IFAB tagságának felét - 1913 óta - a FIFA adja, a másik négy szakértő pedig Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest képviseli. A szabályok megváltoztatásához a voksok 75 százaléka szükséges.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×