eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Érdekes mondatok: bukott magyar kapitányok Storck megmentéséről

A történelmi vereségek után bukni szoktak a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányai, de ezúttal Bernd Storck megúszta. A 24.hu a lemondó vagy menesztett elődök véleményét kérte.

Csank Jánosnak, aki a válogatott élén 6 győzelmet, 3 döntetlent, 10 vereséget tudott felmutatni, 1997-ben a Jugoszlávia elleni vb-pótselejtezőn elért 7-1 és 5-0 után kellett mennie.

Az MLSZ meglátása szerint a korábbi kapitányok, szövetségi edzők rosszul látták a dolgokat. Ezért úgy döntöttek, új alapokra helyezik a labdarúgást, ezért teljhatalmat adtak Bernd Storcnak. Mindezek figyelembevételével a döntés jogos" – értékelt a 24.hu kérdésére Csank János.

Bozsik Péternek hét mérkőzés jutott, három győzelem, és négy vereség, 2006-ban a Málta elleni 2-1-es vereség után leváltotta az MLSZ elnöksége. 

"Órákig, lehetne erről beszélgetni, vitatkozni, de összességében ez egy korrekt döntés. Hogy jó vagy rossz, azt majd az idő eldönti" – értékelte a hírt röviden Bozsik Péter.

Egervári Sándor 34 mérkőzésen vezette a válogatottat, 17-et nyert meg, de 2013-ban a hollandiai 8-1-es vereség pecsételte meg a kapitány sorsát. A súlyos verség után ott helyben, Amszterdamban lemondott.

"Nem olvastam a döntés indoklását, de nyilván a folyamatosság mellett tette le az elnökség a voksot. És ezt tiszteletben kell tartani. Tisztában vagyok Storck értékeivel és teljesítményével. De vannak olyan mutatók, amelyek arra engednek következtetni, hogy a csapatépítés terén elmarad elődeitől, olyanoktól, mint Baróti Lajos vagy Mezey György" - mondta Egervári Sándor.

A lap megkérdezte Pintér Attilát is, akit egyetlen tétmeccse, az északírek ellen Budapesten 2-1-re elvesztett Eb-selejtező után menesztette a mostani MLSZ-elnökség. A jelenleg Felcsúton dolgozó szakember azonban nem akart nyilatkozni. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×