eur:
389.05
usd:
363.49
bux:
68175.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Babos Tímea szárnyakat kaphat

"Babos Tímea szárnyakat kaphat"

Babos Tímea számára sorsdöntő lehet az első forduló a francia nyílt teniszbajnokságon, és ha győz, akkor további jó eredményeket is elérhet Párizsban – vélekedett Taróczy Balázs korábbi wimbledoni párosbajnok. A korábbi klasszis szerint sok múlhat a magyar versenyző magabiztosságán.

A tavaly a második fordulóban búcsúzó Babos Tímea a világranglista 35. helyezettjeként ezúttal is alanyi jogon főtáblás, első ellenfele a hazai közönség előtt szereplő Alize Cornet lesz 116. francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában kedden. A riválisa a 43. a rangsorban.

Gálfi Dalma és Stollár Fanny már a selejtező első fordulójában kiesett, míg a férfiaknál Fucsovics Márton számára – akárcsak az előző évben – a kvalifikáció második köre jelentette a végállomást.

Taróczy Balázs szerint ha Babos Tímea győz az első körben, akkor további jó eredményeket érhet el Párizsban.

„Timi játékában fontos szerepe van az önbizalomnak.

Az Alize Cornet elleni első meccs nehéz lesz, de ez az előnyére is válhat. Tudjuk, hogy egyéniben egy nem túl sikeres időszakon van túl, és ha most az első meccsét megnyeri az szárnyakat adhat neki” – hangsúlyozta a korábbi wimbledoni párosbajnok.

Taróczy Balázs kiemelte, ha a magyar játékos sikeres lesz a Rolland Garros első fordulójában, akkor sokkal jobb eredményeket produkálhat, mint az elmúlt hetekben, ezért szerencsés is lehet, hogy már az első körben egy komoly riválissal csaphat össze.

Úgy érzi, hogy a nők mezőnye most nagyon kiszámíthatatlan, ezért nincs egyértelmű esélyese a francia nyílt teniszbajnokságnak. Hozzátette: a címvédő spanyol Garbine Muguruza is a favoritok között lehet. Ő időközben sikerrel vette a nyitófordulót, miután 6:2, 6:4-re nyert az olasz Francesca Schiavone ellen.

Taróczy Balázs szerint a férfiaknál egyértelműen a spanyol Rafael Nadal a legnagyobb esélyes, így meglehet a tizedik sikere a Roland Garroson. A spanyol salakspecialista könnyed győzelemmel kezdte a Párizsban zajló tornát, miután három szettben felül múlta francia Benoit Paire-t. A férfi címvédő, Novak Djokovic a spanyol Marcel Granollerst ellen lépett pályára és három játszmában magabiztosan győzött.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×