eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Kidőlt a háromszoros olimpiai bajnok

Kidőlt a háromszoros olimpiai bajnok

Betegség miatt nem áll rajthoz a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella a május 25-én kezdődő szegedi kajak-kenu Világkupán. Helyét a négyesben Hagymási Réka veszi át, K-2 500 méteren pedig Lucz Dóra és Nagy Flóra párosa szerepel.

A hétvégén egyeztetett Hüttner Csaba szövetségi kapitány, a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella és edzője, Likér Péter a szegedi Világkupa indulásról. Az elmúlt időszakban gégegyulladással bajlódó sportoló úgy döntött, nem áll rajthoz a csütörtökön kezdődő szegedi Világkupa-versenyen.

„Gabi a betegsége után ma evezhetett először, ezért nem kockáztatjuk, hogy visszaessen. Úgy döntöttünk, inkább még pihenjen, ne vállalja a Világkupa terhelést és a válogatókra koncentráljon. Gabi helyett Hagymási Rékát nevezem a négyesbe, míg párosban Lucz Dóra és Nagy Flóra kettőse áll rajthoz, vagyis Gabi párja, Fazekas-Zur Krisztina csak a négyesben szerepel” – mondta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány a szövetség honlapjának.

„Sajnálom, hogy így alakult, mert szerettem volna én is megélni a szegedi Világkupa hangulatát, de jobbnak tartom, ha most a válogatókra koncentrálok, mert fontosnak tartom a sikeres Európa- és világbajnoki szereplést. Már a szegedi rangsoroló előtt betegeskedtem, lázas voltam, a rangsorolót követően pedig gégegyulladásom lett, amelyre antibiotikumot kellett szednem. Több edzés is kiesett, így nem tudnék száz százalékban hasznos tagja lenni a magyar négyesnek” – közölte Szabó Gabriella, aki szurkolóként jelen lesz a csütörtökön kezdődő Világkupán.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×