eur:
388.78
usd:
361.78
bux:
68744.82
2024. május 8. szerda Mihály
Meglepő dolgokat mondott Csányi Sándor a magyar fociról

Meglepő dolgokat mondott Csányi Sándor a magyar fociról

Élete legboldogabb napjai közé sorolja az Eb-sikereket, szerinte igenis vannak magyar tehetségek, változtatna a szigorú beléptetési szabályokon, s kötelezőnek tartja, hogy a válogatott kijusson a részben hazai rendezésű 2020-as Európa-bajnokságra - derül ki Csányi Sándor MLSZ-elnök Nemzeti Sportnak adott interjújából.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-Szövetsége elnöke nagy interjút adott a Nemzeti Sportnak, és több érdekes kijelentést is tett.

A válogatott sikereiről: Csányi szerint az elmúlt öt-hat év munkáját koronázták meg, hosszú folyamat volt eljutni odáig, hogy karakteres játékstílus jellemezze a válogatottat. Azok a napok, amelyeken a pótselejtezőket és az Eb-meccseket vívtuk,

élete legboldogabb napjai közé tartoznak.

Azt mondta, nem juthat ki a válogatott minden világversenyre, de a 2020-as Európa-bajnokságra kötelező, mert óriási lökést adna az egész sportágnak a sikeres hazai szereplés. 

Szalai Ádám kritikájáról, hogy nemigen toporognak a tehetségek a válogatott ajtaja előtt: szerinte sok tehetség futballozik Magyarországon, de nem érkezik elég fiatal  az alacsonyabb osztályokból, mintha nem fedeznének fel nálunk mindenkit. De úgy látja, egyre több fiatal tehetség játszik az első és a másodosztályban. A válogatottban számít a határon túli tehetség, mint mondta, "kis ország vagyunk, szükségünk van minden tehetségre, érkezzen akár Romániából, Németországból vagy bárhonnan". 

Az új nemzeti futballstadionról: március elején írják alá a kivitelkezési szerződést, és 2019 novemberében szeretnék megrendezni a  nyitómeccset.

Bernd Storck szövetségi kapitányi munkájáról: azt kérte tőle, hogy vigye tovább Dárdai Pál stábját, de a norvégok elleni pótselejtező előtt Storck változtatni akart. Nehéz dilemma elé állította, de helyt adott a kérésének, és ez jó döntésnek bizonyult. Pszichológiai döntés volt, hogy már az Eb-kijutás után meghosszabbították a szerződését 2018-ig.

Jelentős hibákat kellene elkövetnie ahhoz, hogy megvonják tőle a bizalmat. 

Dárdai Pál és Storck konfliktusáról: Csányi úgy látja, több kapitány munkája van benne a válogatott sikerében, Dárdai visszaadta a játékosok és a szurkolók hitét, de az Eb-re már új stábbal készül fel a csapat, és az elnök úgy érezte, sokan nem értékelik Storck munkáját. Kijelentette, "mindannyiunk közös érdeke, hogy a  válogatott és Dárdai Pál is sikeres legyen". 

A nézőszámról: a kevés néző a sikeres Eb után Csányi Sándornak is csalódás. Itt a legnagyobb a lemaradás a tervekhez képest. A játék minősége és a siker a legfontosabb tényező, de itt sem mindig közvetlen az összefüggés. Az elnök abban reménykedik, hogy ha hazatérhetnek a klubok meg a szurkolók a korszerű pályákra, elindulhat a nézőszám növekedése. A kockázatmentes meccseken eltekintene a személyi azonosítástól, és az egyesületek gyakorlatán is változtatni kíván. sőt

"a szurkolókkal is törekedni kell a kompromisszumra,

mert nagy részük van a sikerben".

Az FTC vezetőinek az MLSZ-t és játékvezetőket érintő kritikáiról: az elnök szerint nem az a probléma, hogy kritika éri a játékvezetők munkáját, hanem hogy elhangzott, "valakik" eldöntötték, hogy a Ferencváros nem lehet bajnok. Ha bűncselekményt feltételeznek, tegyenek feljelentést! "Gyáva dolog az efféle, nem konkrét vád megfogalmazása, arra viszont alkalmas, hogy lejárassa az egész magyar labdarúgást."

A klubok játékospolitikájáról: Csányi Sándor szerint

a klubvezetők hagyják magukat megzsarolni, sok játékos túl van fizetve,

és túl sok játékost alkalmaznak a klubok. Gondolkodnak a fizetési sapka bevezetésén, de ez még csak csírájában lévő kezdeményezés.

Legfontosabb döntéseiről MLSZ-elnökként: büszke a TAO-rendszer adta lehetőségek hatékony kihasználására, arra, hogy stabilizálták a profi klubok anyagi helyzetét, bár a csapatok büdzséje még a nemzetközi középmezőnyt sem éri el és a válogatott sikereire. Amit megbánt: a beléptetési rendszer túl szigorú lett, sok szurkolót elvesztettek. 

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×