eur:
389.63
usd:
361.94
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Dénes Ferenc: hiányzik az ellenőrzés a sportrendszerből

A megfelelő ellenőrzés a kulcsa az állami pénzek szétosztásának - hangsúlyozta Dénes Ferenc sportközgazdász. A korábbi sportügyekért felelős helyettes államtitkár szerint indokolt a rendszer átalakítása.

A kormányzat helyesen vonta le azt a következtetést, hogy a továbbiakban az állami bürokrácia foglalkozzon az állami sportfinanszírozással – mondta Dénes Ferenc sportközgazdász annak kapcsán, hogy a sporttörvény módosításával átalakul a terület irányítási és finanszírozási rendszere.

„A korábbi átalakítás logikája az volt, hogy alapvetően az olimpiai sikerekhez és az ehhez kapcsolódó utánpótlás-neveléshez van szükség a pénzre, ezért ossza szét ezt az a szervezet, amely ezekért szakmailag felel. Olaszországban is az olimpiai bizottság a fő finanszírozója az olimpiai sportágaknak. Magyarországon nem ez a rendszer alakult ki, és nem volt ennek hagyománya, a MOB-nak igazából nem volt szervezeti rendszere sem, s nekem úgy tűnik, hogy az elmúlt években nem is nagyon sikerült ezt jól felépíteni a testületen belül. A MOB klasszikus magyarországi civil szervezet, civil mentalitással” – fejtette ki az InfoRádió állandó szakértője.

Dénes Ferenc szerint nincs önmagában üdvözítő rendszer, meg kell látni, hogy felnő-e a feladathoz a sportállamtitkárság, a személyi állomány alkalmas-e a szerepre.

„A legfontosabb dolognak az ellenőrzést tartom, ez nagyon hiányzik a magyar sportrendszerből. Abban reménykedem, hogy erre megfelelő hangsúlyt fog fektetni az államtitkárság” – emelte ki a korábbi sportügyekért felelős helyettes államtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×