eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem fellebbez a Mercedes Rosberg büntetése miatt

Mégsem fellebbez a Forma-1-es Mercedes istálló a világbajnoki pontversenyben élen álló Nico Rosberg büntetése miatt, amit a vasárnapi Brit Nagydíjon kapott.

A német pilótát egy idén bevezetett szabály miatt büntették meg, amely szerint a csapat nem segítheti versenyzőjét, hogy miként vezesse az autót. Rosberg pedig a futam végén problémákkal küzdött és a mérnöke azt kérte tőle a rádión, ne kapcsoljon a 7-es sebességi fokozatba.

A Mercedes hétfői közleménye szerint a csapat szabályosan közölte a pilótával a sebességváltó-berendezés közelgő meghibásodását, ugyanakkor az valóban megsértette az előírásokat, hogy a mérnök azt tanácsolta Rosbergnek, ne használja a hetedik fokozatot, ezért az istálló elfogadja a döntést és a büntetést.

Az eredetileg másodikként célba ért Rosberg a futam után 10 másodperces időbüntetést kapott, amelynek nyomán a mögötte 1.3 másodperc hátránnyal harmadik Max Verstappen (Red Bull) egy helyet előrelépett. Rosberget különösen érzékenyen érintette az ítélet, ugyanis így egyetlen pontra csökkent az előnye csapattársával, a futamgyőztes és vb-címvédő brit Lewis Hamiltonnal szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×