eur:
393.93
usd:
364.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szilágyi Áron: Fantasztikus olimpiát fognak rendezni a brazilok

Szilágyi Áron: Fantasztikus olimpiát fognak rendezni a brazilok

Rio picit más, mint Európa - mondta Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó az InfoRádió Aréna című műsorában. A sportoló hozzátette: nem tart a riói körülményektől, mert tavasszal kellemes benyomásokat szerzett a városról. Az olimpiai megnyitón éppen a Vasas klasszisa viszi majd.

„Annyit láttam Rióból, amennyit a város egy hét alatt mutatott, amikor áprilisban a tesztversenyen ott jártunk. Nekem nagyon kellemesek voltak a tapasztalataim. Sok rosszat hallottunk a városról kiutazás előtt, a zikavírustól kezdve a sztrájkokon át, arról, hogy élhetetlen a város, de mi nem találkoztunk olyasmivel, ami pánikra adna okot, vagy akár gondolkodóba ejtene, hogy nem lenne érdemes odautazni, akár sportolóként, akár szurkolóként” – mondta Szilágyi Áron, a Vasas olimpiai bajnok kardvívója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hozzátette: a brazilok szerinte fantasztikus olimpiát fognak rendezni, már áprilisban készen álltak a létesítmények a kezdéshez.

„A városnak persze vannak sajátságos jellegzetességei. Valóban nagyok a forgalmi dugók és rengeteg autó jár az utakon. Nem tudom, hogy ezt mennyire tudják megoldani, de bízom benne, hogy az olimpia közeledtével a városvezetők és a NOB odafigyelnek majd és rendet tesznek, ahogy mindig is szokták” – fogalmazott a kardvívó.

Szilágyi Áron elmondta, hogy nyitott szemmel jártak a városban és azt figyelték, hogyan fognak tudni ott versenyezni és élni abban az egy hétben, amit ott töltenek.

„Picit más, mint Európa, ez nyilvánvalóan nem lesz ugyanolyan olimpia, mint Londonban volt. De szerencse, hogy én már Pekingben is szerepeltem az olimpián, a kínai főváros is különleges olimpiai helyszín volt, talán inkább ehhez lesz hasonló a riói légkör” – jegyezte meg a MOL-csapat tagja.

Szilágyi Áron hangsúlyozta: nekik az a legfontosabb, hogy átálljanak az ottani időzónára, erre azonban lesz egy teljes hetük, így bízik abban, hogy jól sikerül. Ugyanakkor figyelniük kell az időjárásra is, hiszen biztosan nagyobb lesz a páratartalom, mint itthon.

„Bár mi egy légkondicionált teremben versenyzünk, tehát nem befolyásol minket annyira, de azért a városban közlekedve befolyásoló tényező lehet” – fűzte hozzá.

Arról is beszélt, hogy visznek-e magukkal például ásványvizet Brazíliába.

„Hallottuk, hogy a kajakozók bevizsgáltatták a vizet és rossz minőséget állapítottak meg. Mi tapasztalati úton próbáltunk információt szerezni, tehát megkóstoltuk az ásványvizeket, de senkinek nem lett baja. Így a magam részéről nem fogok palackokat csomagolni a zsákomba. Leginkább a vívófelszerelésemet viszem magammal és olyan kisegítő eszközöket, amelyek a felkészülést vagy a pihenést segítik. Könyvet is, de az utolsó héten már csak könnyű olvasmányokat olvasok, főleg Rejtőt és Karinthyt” – részletezte Szilágyi Áron.

Mint elmondta, a stábjából az edzője, Decsi András kíséri el, ez prioritás volt, mindenképp szerették volna, hogy ott legyen, és mind a vívószövetség, mind az olimpiai bizottság kezdeményezte, hogy ő is jöjjön.

„Velünk jön még a masszőröm is, illetve Kárpáti Róbert pszichiáter, aki a mentális felkészülésemet segíti, tehát a stábom jó része a helyszínen is fog segíteni. De ott lesz Decsi Tomi csapattársam is, aki szintén kvalifikált, végig együtt készültünk és együtt utaztunk az edzőtáborokra. Rajta kívül rengeteg magyar sportoló, sportvezető, edzők és az egészségügyi stáb is részt vesz a versenyen, nem leszek egyedül, nem leszek magányos, ez biztos” – mondta a Vasas olimpiai bajnok kardvívója az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×