eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kemény Dénes: A franciákat jobbnak látom

Kijött a portugálokból a tudás, a walesiek pedig boldogok lehetnek a bronzéremmel - mondta Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Hozzátette: szerinte a mai német-francia mérkőzésen a franciák esélyesebbek.

Portugália jutott a döntőbe tegnap este, miután 2:0-ra verte Wales válogatottját. Megérdemelten?

Aki látta a meccset, tudja, hogy sokkal jobban játszott a portugál csapat. Nem jött be, amit Walesnek javasoltam, hogy fohászkodjanak az égiekhez. Várható volt, hogy előbb-utóbb kijön a portugál csapatból a tudás.

Mennyi idő kell ahhoz, hogy a walesiek megemésszék , hogy vesztettek, de tulajdonképpen a harmadik helyen végeztek egy Eb-n?

Azt láttam a mérkőzésen és az arcokon, hogy angolszász, brit mentalitással még a hosszabbításban is megpróbáltak gólt lőni, amikor maximum már csak egy szépítésre volt esély. Ők mégis úgy játszottak, olyan gondolkodásmóddal, ahogy mindig szoktak. Egyébként is jellemző rájuk, hogy sportszerűen elfogadják azt az eredményt, amit a pálya diktál. Elődöntőt elveszteni fáj, de okos gondolat, hogy nem kell bronzmeccset játszani, hiszen bronzérmessé avanzsáltak már a vereséggel is. Megértem, ha örülnek ennek. Nekik ez volt az első Eb. Nekünk nem az első volt, mégis nagyon tudtunk örülni a saját mérkőzéseinknek, akkor elképzelhetjük, hogy ők most mennyire fognak örülni.

Ma este rangadók rangadója, Franciaország-Németország. Ki lesz Ön szerint a portugálok ellenfele?

A franciákat jobbnak látom. Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy így is történik, de most valahogy a francia csapat jobban egyben van. Nem azért, mert rúgtak egy ötöst Izlandnak, hanem mert nem igazán látom a csapaton belül azokat a foltokat, ahol szégyenkezniük kellene. Valahol olvastam, hogy a bal hátvédre, Patrice Evra-ra játszanak a németek. Ebben van valami, volt egy-két rossz megmozdulása az eddigi meccseken. Evra a Juventusban játszik, előzőleg Angliában játszott, már 30 fölött van, de ez nem jelent semmit, egy játékost a saját csapata is meg tud oldani és most a francia csapat minden poszton kiváló. A németek ereje Neuer lehet, mert képes olyan bravúrokra, ami kiegalizálhatja ezt az esetleges különbséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×