eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Ultramaratonisták végigfutják a Mária-utat Mariazelltől Csíksomlyóig

Két ultramaratonista, Frank Tibor és Veress Béla végigfutja az 1300 kilométeres Mária-utat.

A sportolók szombat reggel indulnak Mariazellből és július 10-én érkeznek meg Csíksomlyóra. A futókhoz tizenkét kerékpáros is csatlakozik - tájékoztatta a Mária Út Egyesület az MTI-t.

A háromhetes programon a legrövidebb napi megtett út 42 kilométer, a leghosszabb több mint 79 kilométer lesz, pihenőnapot nem tartanak.

A sportolókat Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita indítja el a rendhagyó zarándoklatra, Budapesten pedig fogadja és megáldja őket Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

A csapathoz néhány kilométerre, órára vagy napra bárki csatlakozhat, akár futva, akár kerékpáron. A Mariazell és Csíksomlyó közötti távolság napi lebontásban megtalálható a www.mariamraton.mariaut.hu honlapon, ahol az indulás és érkezés településeinek nevére kattintva GPS-koordináták is elérhetők.

A Mária-maratont az idei, meghívásos alapon szervezett első alkalom után az egyesület a tervei szerint minden évben megrendezi. Jövőre már szélesebb körben és versenyként is meg szeretnék hirdetni - írták.

"A Mária-maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra", sokkal inkább "lelki közösség" és az "egészséges életmód felmutatása" - fogalmaztak, hozzátéve, hogy reményeik szerint évről évre egyre többen járják majd végig a teljes Mária-utat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×