eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Puskás ellen is folytatta remek sorozatát a Paks

A második helyen álló Paks saját közönsége előtt 4-2-re legyőzte a Puskás Akadémia csapatát szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Ezzel az eredménnyel mindkét csapat sorozata folytatódott, a hazaiak hét mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, ráadásul otthon nem találtak legyőzőre, ezzel szemben a felcsútiak áprlis 18-a óta - legutóbbi tíz találkozójukon - nem nyertek idegenben.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Paksi FC-Puskás Akadémia 4-2 (1-1)
----------------------------------
Paks, 1186 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Papp K. (23., 67.), Bacelic-Grgic (84., öngól), Hahn (91.), illetve Márkvárt (28.), Tischler (80.)
sárga lap: Hahn (24.), Gévay (25.), illetve Márkvárt (40.), Herceg (82.)

Paksi FC:
---------
Molnár P. - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Hahn, Bertus, Kesztyűs (Szakály D., 79.), Papp K., Bartha (Bajner, 84.) - Balázs Zs. (Koltai, 83.)

Puskás Akadémia:
----------------
Horváth T. - Fiola, Fodor, Herceg, Dinjar - Pauljevic (Tischler, 75.), Bacelic-Grgi, Sallai, Márkvárt - Pekár, Lencse (Nagy Zs., 85.)

A vendégek kezdték aktívabban a találkozót, de a paksiak fokozatosan átvették az irányítást és Papp fejesével meg is szerezték a vezetést. A felcsútiak szinte azonnal válaszolhattak volna, de Lencse büntetőt rontott. Ennek ellenére a gyors egyenlítés nem maradt el, Márkvárt pontosan lőtte ki a bal alsó sarkot.

A fordulást követően a hazaiak birtokolták többet a labdát, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Csertői Aurél együttese így is előnybe került, akárcsak az első félidőben, ezúttal is Papp volt eredményes egy szöglet után. Robert Jarni, a vendégek vezetőedzője Tischler személyében gyorsan még egy csatárt a pályára küldött, a csereként beálló támadó pedig öt perc alatt meghálálta a bizalmat.

A Puskás Akadémia öröme nem tartott sokáig, ugyanis egy újabb pontrúgást követően ezúttal egy öngóllal kerültek előnybe a hazaiak, az utolsó pillanatokban pedig Hahn is eredményes volt, így a Paks 4-2-re diadalmaskodott.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×