eur:
393.79
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Olsen: győzelemre játszik a feröeri válogatott

Lars Olsen szövetségi kapitány elmondása szerint Feröer-szigetek labdarúgó-válogatottja győzelemre törekszik a magyarok elleni, csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőn.

A mérkőzés helyszínén, a budapesti Groupama Arénában rendezett szerda esti sajtótájékoztatón Olsen emlékeztetett: a tavaly októberi, hazai mérkőzésen reális esélyük volt, hogy jobb eredményt érjenek el, de akkor Magyarország 1-0-ra győzött Szalai Ádám góljával.

"Tudjuk, hogy a magyaroknak három pontra van szükségük ellenünk, hogy biztosítsák a pótselejtezős részvételüket, tehát számukra komoly tétje lesz a csütörtöki találkozónak. Jobban kell játszanunk, mint legutóbb, a Finnország elleni, vesztes meccsünkön, és képesek is vagyunk rá. Mindent megteszünk, és bízom benne, hogy sikerülni fog" - vélekedett Olsen.

A feröeriek korábban kihirdetett keretéből három játékos hiányzik, de az edzőjük szerint felkészültnek kell lenniük erre az eshetőségre, tehát ez nem okozhat gondot, ahogy a magyarok is áthidalták ezt a problémát legutóbb, Észak-Írország ellen.

"Természetesen a győzelem a célunk, mint mindig. Számunkra mindegy, melyik csapat ellen játszunk. Nyerni szeretnénk, illetve kilencven percen keresztül tisztességes játékot produkálni" - hangsúlyozta az 54 éves Lars Olsen, aki játékosként a dán Bröndby színeiben szerepelt egy zárt kapus UEFA Kupa-mérkőzésen a Ferencváros ellen 1990-ben, a régi Üllői úti stadionban, majd 1992-ben csapatkapitánya volt az Európa-bajnokságon aranyérmet nyerő dán válogatottnak.

Az edző elmondása szerint csapatának fele profi labdarúgó, aki a Feröer-szigeteken kívül futballozik, a másik fele odahaza él, és a labdarúgáson kívül mással is foglalkozik, tehát civil munkája is van.

Hangsúlyozta: hisznek benne, hogy követhetik az Európa-bajnokságra már biztosan kijutó izlandiak példáját.

"Õk már megtették a hosszú útnak azt a részét, ami által az élcsapatokhoz tartoznak. Számunkra ez még messze van, de bízunk benne, hogy sikerülhet, ezt bizonyította a magyarok elleni, hazai mérkőzésünk, illetve a görögök elleni két győzelmünk is. Az utánpótlás következő generációjára még várni kell, mert nem valami nagy a merítési lehetőség, hiszen a szigeteken mindössze 48 ezren élnek" - magyarázta Lars Olsen.

A csütörtökön 20.45-kor kezdődő mérkőzésre az MLSZ legfrissebb tájékoztatása szerint körülbelül 4500 belépő maradt. Jegyvásárlásra a kezdésig van lehetőségük a szurkolóknak.

Amennyiben az F csoport harmadik helyén álló magyarok csütörtökön legyőzik az ötödik feröeri csapatot, akkor Európa-bajnoki selejtezőcsoportjukban legrosszabb esetben is a harmadik helyen végeznek, így legalább pótselejtezőt játszhatnak az Eb-részvételért.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×