eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Manchesteri bosszú az elfuserált átigazolás mögött?

Hatalmas hiba miatt nem tudta szerződtetni a Real Madrid David De Gea-t, a Manchester United kapusát. A spanyol sajtó bosszút sejt a háttérben.

Hatalmas hiba miatt nem tudta szerződtetni a Real Madrid David De Gea-t, a Manchester United kapusát. A spanyol sajtó bosszút sejt a háttérben.

Sajtóhírek szerint a sztárklubokhoz nem méltó hiba miatt hiúsult meg az átigazolási időszak végének legérdekesebb üzlete, a spanyol David De Gea átigazolása a Manchester Unitedből a Real Madridhoz.

A brit Guardian szerint a Manchester United addig húzta a papírmunkát, amíg lekéste a hétfő éjjel lejáró spanyol átigazolási határidőt, miután csak 23:59-kor, egy perccel a határidő előtt küldtek el egy fontos faxot és a Real vezetősége hiába kérte a spanyol ligát, hogy tegyen kivételt, a szövetség nem engedett. A Manchester United tagadja, hogy rajta múlt volna a 29 millió fontos ügylet meghiúsulása.

A spanyol sajtóban különféle értesülések láttak napvilágot. Az egyik szerint mindkét klub bizonyítani tudja, hogy a papírokat időben elküldték, 23.59-kor. Egy másik arról szól, hogy tényleg időben küldték, ám olyan formátumban, amelyet Spanyolországban nem tudtak megnyitni.

A két klub egész hétfőn alkudozott a spanyol válogatott kapusának áráról. A madridi Marca azt közölte, hogy a madridi kapus Keylor Navas mellett további 10 millió eurót kínáltak a spanyolok az angoloknak, de még ez sem a végleges összeg, hiszen az különböző jutalékokkal nőhetett volna, ezt azonban Manchesterben nem fogadták el. Az angol klubvezetők olyan hosszan hezitáltak az ajánlaton, amely miatt megcsúszott az átigazolás.

A Nemzeti Sport internetes oldala arról számolt be időközben, hogy a spanyol sajtó összeesküvést gyanít a háttérben, mindenekelőtt szándékosságot és bosszút sejt az elhúzódó tárgyalásokért, De Gea elcsábításáért és azért, hogy Sergio Ramost nem engedték el nyáron a Manchester Unitedbe.

A legfrissebb hírek szerint a spanyol profi labdarúgóliga megerősítette, hogy nem kapta meg időben a dokumentumokat, a két klub viszont kitart amellett, hogy ennek meg kellett történnie. A FIFA kivizsgálja meg az ügyet. A Marca úgy tudja, hogy a Real Madrid 0.30-kor küldte el a Manchester United részéről is késve érkező dokumentumokat, azaz jócskán, fél órával kifutott a határidőből.

A kacifántos eset nem egyedi, mint ahogy arról a Nemzeti Sport Online beszámolt, a Napoli ugyanígy nem tudta időben, 23 óráig elintézni a papírmunkát az olasz labdarúgóligánál, így elbukta Roberto Soriano szerződtetését a Sampdoriából.

A Manchester Unitedből egy kapus így is távozott, a dán Anders Lindegaard a Wet Bromwich-ban folytatja. Több támadójától is megvált a manchesteri együttes, a mexikói Javier Hernandez 10 millió euróért igazolt a Bayer Leverkusenbe. Szintén Németországban folytatja korábbi csapattársa, a belga Adnan Januzaj a Dortmund futballistája lett.

Az olasz bajnokságban is lezajlott néhány nagyobb átigazolás. A bajnokságot két vereséggel kezdő Juventus Marseille-ből szerződtette a középpályás Mario Leminát, és a francia kikötővárosi együttesnek adta át Paolo De Ceglie-t és Mauricio Islát. Eközben az Inter kölcsönjátékosként megszerezte a Rómától, Adam Ljajicsot.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×