eur:
394.89
usd:
370.5
bux:
65153.4
2024. április 19. péntek Emma

Dárdai Pál lett ideiglenesen a Hertha vezetőedzője

Ideiglenesen Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a korábbi pályaedző Rainer Widmayerrel közösen irányítja a német élvonalban szereplő Hertha BSC együttesét.

A berlini klub a Facebook-oldalán jelentette be, hogy menesztette Jos Luhukay vezetőedzőt és segítőit. A Hertha vezetői jelezték is, hogy a csapat korábbi játékosát, a jelenleg a klub utánpótlásában dolgozó Dárdai Pált, illetve Widmayert bízták meg a szakmai munka ellátásával.

A Hertha, amely szombaton Mainzban lép pályára, idén mindkét bajnoki találkozóján veszített, így visszacsúszott az utolsó előtti helyre a tabellán, melyen mindössze két ponttal előzi meg a sereghajtó Borussia Dortmundot, és azonos ponttal áll a közvetlenül előtte lévő Freiburggal (15.) és VfB Stuttgarttal (16.).

A Berliner Zeitung úgy tudja, még nem született döntés Jos Luhukay hosszú távú pótlásáról. A Dárdai Pál segítőjeként érkező Rainer Widmayer korábban Markus Babbel asszisztense volt a Herthánál. A Berliner Zeitung információi szerint azért hozták vissza a csapathoz, mert ő - Dárdai Pállal ellentétben - minden szükséges edzői papírral rendelkezik.

A Magyar Labdarúgó Szövetség eközben közölte, hogy a kinevezés nem befolyásolja a Hertha és az MLSZ közötti szerződést és a szakember magyar válogatottnál vállalt munkáját. Ennek megfelelően Dárdai Pál a következő időszakban párhuzamosan látja el a Hertha, valamint a magyar labdarúgó válogatott irányítását.
Az MLSZ beszámolója szerint a múlt év végén lefolytatott tárgyalások során a berlini klubvezetés már akkor jelezte: előfordulhat, hogy az Európa-bajnoki selejtező sorozat vége előtt vezetőedzői szerepet szán a magyar szakembernek a felnőtt csapatnál.

Szövetségi kapitányi kinevezésekor Dárdai Pál megköszönte a Hertha vezetőinek, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy berlini munkája mellett a magyar válogatott mellett is dolgozzon.
"Hazamentem Berlinbe, elmentem a menedzserhez, elmondtam neki, hogy mi a helyzet, mi a tényállás. Ugye tudtam, hogy mit szeretne a csapat, tudtam, hogy mit nem szeretne a családom, tudtam, hogy vannak gondok, vannak szép dolgok, jó dolgok. Nem volt egyszerű a döntés, a Hertha BSC partner volt, külön meg kell köszönni nekik. Az elnök úr és az MLSZ kiutaztak, tárgyaltak, és megoldották azt a problémát, hogy egyik érdek se sérüljön" - fogalmazott.

A magyar válogatott Eb-selejtezős csoportjában jelenleg a románok és az északírek mögött a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll, március 29-én a görögöket fogadja a Groupama Arénában, június 13-án pedig a finnek otthonában lép pályára.

Dárdai - a Hertha BSC történetének legtöbb bajnoki meccsen pályára lépett futballistája - játékos-pályafutása befejezése óta a Herthánál dolgozott, majd tavaly szeptemberben elvállalta év végéig a magyar nemzeti csapat irányítását is. A válogatottal három Európa-bajnoki selejtezőn hét pontot szerzett, decemberben pedig a kvalifikációs sorozat végéig tartó szerződést kötött a magyar szövetséggel úgy, hogy a Herthánál is megőrizte pozícióját.

A Herthának egyébként volt már korábban magyar vezetőpedzője: Csernai Pál 1990. november 13. és 1991. március 12. között irányította az együttest.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×